Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de kongre takvimimin açıklamasının ardından adaylığını açıklayan ilk isimlerden olan Bayındır İlçe eski Başkanı Behzat Aydilek, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydilek, aday olma kararını nasıl aldığını ve seçilmesi halinde neler yapacaklarını anlattı.

ÖRGÜTÜ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİK
Gelen yoğun talep üzerine aday olmaya karar verdiğini ve şimdiden yönetimin büyük bir çoğunluğunu oluşturduğunu ifade eden Aydilek, “Belediye başkanlığı aday adaylığı döneminde Ufuk Sesli’nin aday gösterilmesi hissettirdiğinde siyaseti bırakma kararı almıştım. Geçtiğimiz temmuz ayından daha önce; ilçe başkanlığı, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarım beni davet ettiler. Oturduk, konuştuk. Özellikle belediyeyi kaybettikten sonra örgütü ayağa kaldırmak için hareket etmemiz gerektiğini söylediler. Benim de bu süreçte başkan olmamın en doğru seçenek olduğunu kaydettiler. Zaten çoğu da oluşturacağım yönetimde yer alacaklar. Böyle bir karar verdik” dedi. 

YÜZDE 70-80 İLE SEÇİMİ ALIRIZ
Kongreyi kazanacağını, ondan sonraki süreç için hazırlıklar yaptığını dile getiren Aydilek, “Şuan biz seçilmek için çalışıyoruz. Yüzde 70-80 ile seçimi alırız. Burada bir sıkıntı yok. Kongre sonrası için sürecinde neler yapacağımızın hazırlıkları içerisindeyiz. Belediyede bizde olmadığı için bu Büyükşehir hizmetlerinin yönlendirilmesi var” diye konuştu.