GÜNDEME BAKIŞ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Ankara gerçekleşen CHP 37. Olağan Kurultay ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÜLKEYE NEFES ALDIRACAK TEK PARTİ CHP’DİR
Batur, “Genel Başkanımızın dediği gibi bu İktidar kurultayı gerçekten. Ülkenin geleceği, özgürlüğü, hak hukuk mücadelesinden lokomotifi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu dönemde ülke her konuda sıkıştı. Demokrasinin işlemediği nefes alamayacak hale geldi. Bütün yurttaşlarımız da bu konudan rahatsız. Burada yeni bir anayasayla güçlendirilmiş parlamenter sisteme yeniden inşa edilmesi bu sistemi güçlendirecek yine CHP’dir. Özellikle ülkemizdeki temel özgürlüklerle ilgili, demokrasi ile ilgili işlemeyen hukuk sistemi ile ilgili vatandaşlarımızla ülkeye nefes aldıracak tek parti CHP’dir. Özellikle büyükşehir belediyeler ile birlikte ülkemizde yüzde 60’ını yürüten CHP’li yerel yönetim var. Bu konularda ülkedeki sıkıntıların giderme konusunda CHP belediyeler pandemi dönemde gösterdi” diye konuştu.

PARTİMİZİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek veren Batur, “Birazdan genel başkan seçimi gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkan problemi yok. Yerel seçimler döneminde ittifak görüşmeleri uyum içerisinde süreci en iyi yere getirmek için gerçekten büyük gayret gösterdi. Onun için genel başkan problemimiz yok. Önümüzdeki süreç ittifak, diyalog sürecidir. Bunun en iyi götürecek de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ…
Parti Meclisi’ne seçilecek adayları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Batur, “İktidara yürüyen kadrolarının oluşacağı Genel Başkanımızın açıkladığı manifestoyu gerçekten hayata geçirebilecek, vatandaşın sesini iyi algılayabilecek, bunu Anadolu’da iyi yapabilecek bir PM seçilecektir. Bu partiye emek vermiş arkadaşlarımızın değerlendirilecektir. Bunu genel başkanımızın kendisiyle en iyi  çalışacakları belirlemesi kadar normal bir şey yoktur. Ben hep bunu savunmuşumdur. Ekibiyle beraber, vatandaşlarla beraber iktidar yolunda çok güzel adımlar atıyoruz. Gelecek partimiz için çok güzel görünüyor. Ben de bütün kalbimizle en yakın seçimde Cumhuriyetimizin 100 yılında iktidar olacağımıza inanıyorum” açıklamalarında bulundu.