GÜNDEME BAKIŞ – Menemen’de AK Parti ve CHP arasında yaşanan “şirket yönetimi” tartışması tam gaz devam ediyor. Konuyla ilgili Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan’dan açıklama geldi. AK Partili Pehlivan, “Teamüller gereği Menemen Belediyesi’ne ait iştiraklere başkan ya da vekili yönetmeli. Sizlerle bizleri yabancı kılıyorlar. Personel bugün dışarıda x şirketin çalışanı gibi. Kimseyi ne atabiliyoruz ne alabiliyoruz. Kanunsal yollarla para aktarımıyoruz. En büyük nedeni bu! Arada akit yok” dedi.

YANLIŞTAN DÖNSÜNLER!
“Müdahale edeceğimiz, yönetemediğim şirketle ilerleme şansımız yok” diyen Pehlivan, “Serdar Aksoy geldiğinde çok ciddi personel çıkarımı oldu. O çadırlara CHP’liler getmedi. Bizim öyle bir niyetimiz yok. İşini yapan emekçi, alın teri döken bütün arkadaşlarımız işinin başında olacak. Bir an önce yanlıştan dönmelerini bekliyoruz. Şuanda şirket çalışanları Menemen Belediyesi çalışanı konumunda değil. Yasal olarak kanunsal olarak yapacak bir şeyimiz yok. Deniz hanım bu yanlışından döner. Yetkiyi bize devreder. O zaman sorun ortadan kalkar. İşçi arkadaşlarımızı üzdüğümüz için özür diliyoruz” diye konuştu.

İŞVEREN KONUMUNDA DEĞİLİZ ŞUAN!
AK Partili Başkanvekili Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim çalışanımız gibi gözükmüyorlar. Biz yasal olarak oraya para aktarımında bulunamayız. Teamüller gereği ne zaman bize verilirse o zaman değişir. Hukuksal olarak Menemen Belediyesi’nin çalışanı değiller. Yasal olarak  işveren konumunda değiliz. Bunun başında CHP’li Deniz Karakurt var. Menemen belediye Başkanvkeilinin bu şirketlerde bir yetkisi yok. Yetkiyi alırsam maaşınızı ödeyeceğim. Çalışanlar başımızın tacı. Sırtımızda sizleri taşırız. Biz beddua duymaya gelmedik. Ben de işverinim. Çalışanlarımın maaşlarını bir gün geciktirmedim. Yetkiyi bize vermeleri gerekiyor. 280 kişi çıkarıldı. O zaman neredeydi insanlar? Vermezler A, B, C planlarını devreye sokacağız”