GÜNDEME BAKIŞ – Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz Kasım ayında bir parselin 2 bin 200 metrekarelik kısmını geçtiğimiz kasım ayında Cengiz inşaata sattı. Konu yeniden gündeme geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASİ AMAÇLI BİR OPERASYON!
Başkan Tugay, kendisine birilerinin siyasi amaçlı operasyon çekmeye çalıştığını belirterek, “Kasıtlı yapılmış bir şey! Algı operasyonu saldırısı var. Tamamen siyasi bir şey! Kimlerin olduğunu biliyoruz. Biz doğru bir işlem yaptığımıza eminiz. Belirtilen arsa 2012’de Emlak konut tarafından ilgili firmaya satılmış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buraların planlarını değiştirmiş. Üç parsel birleştirilmiş. Bu sırada da terklerden belediyeye 2 bin 200 metrekarelik bir alan kalış. Firma mahkemeye dava açıp burayı satın alabilirdi. Bizim başka birisine satma gibi bir şeyimiz de olmazdı. Mahkemeye gitselerdi, heyet araziyle ilgili bir değer belirleyecekti. Biz burayı 20 milyona sattık. O zaman bunun çok çok altında bir değerle satılacaktı. Bu konu Kasım ayındaki meclis toplantısında konuşuldu ve meclisten geçti. 6 ay önceki konuşu, hatta yıllardan beri devam eden bir şeyi yenişmiş gibi servis ettiler. Bunun belli odaklardan çıktığını öğrendik. Siyasi olarak beni yıpratmaya çalıştılar. Ama oyunlarını hemen bozduk! Burada bir usulsüzlük yok” dedi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPARKEN NEREDEYDİNİZ?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yıllar önce parsellerle ilgili plan değişikliği yaptığını hatırlatan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

“27 dönümlük arazi satılırken, bu arazilerle ilgili plan değişikliği yapılırken neredeydiniz? Mavişehir TOKİ alanı ve planlama yetkimiz yok. Bizim hiçbir şekilde değerlendiremeyeceğimiz bir yer. Buradan mali kaynak yarattık. Bu araziyi mahkeme kakarıyla her türlü verecektik. Çünkü büyük hissedar biz değiliz. En doğru şekilde değerlendirip burayı sattık. Piyasa üzerinde bir fiyatla burası gitti. Belediyenin menfaati neyse onu yaptık. Bugün satmaya kalkışılsaydı kimse o fiyatı veremezdi”