GÜNDEME BAKIŞ- Karşıyaka Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısında KENT A.Ş’de yaşanan ekonomik sıkıntılar ele alındı. Yüzde 96’lık hissesi Belediyeye ait olan KENT A.Ş’nin kağıt üzerinde iflastan kurtarılması için belediyeye ait bazı işletmelerin devri için oybirliği ile karar alındı

KENT A.Ş’YE SERMAYA AKTARILACAK
AK Partili meclis üyeleri bu önergeye karşı olmadıklarını ancak önergenin daha detaylı açıklanmasını istedi. Başkan Tugay, KENT A.Ş’nin geçtiğimiz yılı bir miktar zararla kapattığını aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu zararı kapatmak için sermaye azaltmayı istedik ancak yapılan incelemede sermaye arttırılması gerektiği yoksa iflas durumunun söz konusu olacağı ortaya çıktı. O nedenle de aynı sermaye artışına gitmeye karar verildi. Kağıt üzerinde 10 yıllık kullanma hakkını devrederek ve sermaye arttırarak şirketi riskli durumdan kurtaracağız. Bunun için hızlı bir karar almamız gerekiyor. Önümüzdeki aya bırakmadan hemen bugün komisyonda görüşerek oylara sunmayı arzu ediyoruz. Asli Ticaret Mahkemesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu, Türkan Saylan Kız Konuk Evi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, İsmail Cem Düğün Salonu ve Kültür Merkezi, Deniz Baykal Kültür Merkezi, Zühtü Işıl Spor Salonu, Örnekköy’de bulunan spor salonu ve Çok Katlı Pazaryeri Düğün Salonu’nun gibi taşınmazları değerlendirerek değer tespiti yapacak ve bir iki tanesi ayni sermaye olarak KENT A.Ş’ye aktarılacak.”

BU DURUM ACITASYONA DÖNDÜ
Dilek ve öneriler kısmında ise AK Partililer ve CHP’liler arasında milli bayram tartışması yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay, Başkan Tugay’a 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törenlere neden katılmadığını ve Atatürk Anıtı’na belediye adına değil de neden CHP adına çelenk bıraktığını sordu. Bunun ardından Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okulda gerçekleşen törenlere katıldığını hatırlatarak “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda anlayamadığım bir şekilde ilçe başkanları arasında tartışma yaşandı ve bu durum daha sonrasında acıtasyona döndü. Benim görevim bunu engellemek ve tavır koymaktı bu nedenle okuldaki törene katılamayacağımı kaymakama ilettim. Ayrıca belediyelerin çelenk koyması merkezi hükümet tarafından yasaklandı. Milli bayramlar siyasete alet edilmemeli. Kurucumuzun bize armağan ettiği bir bayram o nedenle CHP üyesi olarak partim ile beraber Atatürk Anıtı’na çelenk koydum. Ben bu ilçede herkesin belediye başkanıyım sizden de bu konuda anlayış rica ediyorum. Bugün verdiğiniz önergeler için meclise koyduğunuz katkı için samimiyetle teşekkür ederim. Çünkü siz bize zenginlik katıyorsunuz ve ben yapıcı siyaseti öneriyorum” diye konuştu.