Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, parti içi yarışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, Karşıyaka iki mahallerde tartışmaların yaşandığını hatırlatarak, “Sıkıntı il başkanlığına ve genel merkeze iletildikten sonra, genel merkez bir genelge yayınladı. Seçime giren her listenin temsilcisi sandık başında yer alacağı ifade edildi. Ondan sonra da herhangi bir tartışma yaşanmadı” dedi.

SEÇİMLERE KARIŞMADIM! BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE ÇALIŞANLARA BASKI YAPILMIŞ. BUNU HERKES BİLİYOR. BU YÜZDEN DE İLÇE YÖNETİMİNE MUHALİF BİR DURUŞ VAR
Tugay, delege seçimlerine karıştığı iddiası ile ilgili şunları söyledi:

“Seçimlere karışmadım. Bazı toplantılara davet edildim. O toplantılarda konuşma yaptım. Demokratik ilçe yönetimi olması gerektiğini söyledim. Demokratik tavrı olgunluğu göstereceğini ilan etmiş olan mavi liste grubunu doğru bulduğumu söyledim. Bundan sonra bu konuda suçlama ve baskıya maruz kalınca toplantılarına da gitmedim. Bunun dışında bir hareketim olmadı. Belediye çalışanlarına bir baskı yapmadığımı ispat edecek pek çok örnek var. Beyaz listede çok fazla belediye çalışanı var. O listelerde seçilenler de var. Kendilerine sorabilirler. Ne adaylığı döneminde ne de seçildikten sonra hiç kimseden en ufak bir şey duymamıştır.  Belediye çalışanlarına bir önceki dönemde gerçekleşen seçimde ciddi baskı yapılmış. Bunu herkes biliyor. Bundan dolayı ilçe yönetimine tepkililer. Bunu ben yönetmiyorum. İnsanların kendi tepkileri. Şuan ki yönetime muhalif bir duruşları var”

FARKLI HAVA YARATANLAR, ŞİMDİ SUSTU! İLÇE YÖNETİCİSİNE BİR SALDIRI OLDUĞUNA YÖNELİK KANIT, ŞÜPHE, DUYUM YOK! YAPAY OLARAK RAPOR ALINMIŞ
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın delege seçimi döneminde, “Can güvenliğimiz yok” açıklamasını, “Hiçbir anlam veremedim” sözleriyle değerlendiren Başkan Tugay, “İlçe yöneticisine bir saldırı olduğuna yönelik kanıt, şüphe, duyum da yok. Yapay olarak birileri rapor almış. Raporda ne yazdığı bile belli değil. Çünkü öyle bir şey yok. Tam ters yönde sorun var. Kişilerin yaptığı hataları genellemek, 14 bin üyesi olan CHP Karşıyaka ilçe yönetiminin tamamına mal etmek yanlış. Tartışmalar geçmişte de yaşanmıştır. Şuan itibariyle kapandı bitti. Bundan sonrası için iddia edildiği gibi ayrışma, düşmanlık yok. Böyle hava varmış gibi konuşanlar susmuş durumda. Hiç kimsenin kimseyle ne tartışması ne gerginliği var. Kötü söz söyleyen bile yok. Sakin bir dönem yaşanıyor. Kongre olacak. Kongrenin sağlıklı bir şekilde olacağına inanıyorum. İnşallah herkesin beklediği, hayal ettiği demokratik tavır gösteren bir ilçe yönetimi seçilir. Ondan sonrada Karşıyaka daha önceki yıllardan çok daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde etkili bir siyaset üretir diye düşünüyorum” diye konuştu.