Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – TOKİ Mavişehir’deki rekreasyon ve açık spor alanlarını satışa çıkarmış ve bunun için müzayede düzenlemişti. İki alan için müzayedede büyük bir rekabet yaşanmış rekreasyon alanı 51 milyon 900’e, spor alanı ise 60 milyon TL’ye alıcı bulmuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU ZİYARET ETTİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, meclis üyesi Murat Aydın’la birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete ilişkin Gündeme Bakış’a konuşan Tugay, “Yaşanan olayı ayrıntılı bir şekilde anlattı. Genel başkanımız bize, ‘hukuki olarak her türlü mücadeleye girin’ talimatı verdi. Ayrıca sivil toplum örgütleri ve odalarla da istişare içerisinde olmamızı istedi. Biz zaten sürekli iletişim halindeyiz. Buraların imar planlarının değişmemişi için mücadele edeceğiz. Konuyu sürekli kamuoyu gündemine taşıyacağız. Genel merkezimiz bu konuda bizimle beraber” dedi.

DANIŞTAY’A ZİYARET
Tugay ve Aydın, Danıştay’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bölgesinin toplu konut olarak ilan etmesinin ardından planlama yetkisini bakanlık kendisine almıştı. Karşıyaka Belediyesi konuyu mahkemeye taşımış, mahkeme bu kararı iptal etmişti. Danıştay ise yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Karşıyaka bu karara da itiraz etmişti. Başkan Tugay ve hukukçu kimliği öne çıkan Aydın Danıştay yetkililerini konuyla ilgili bilgilendirme yaptıkları öğrenildi.