Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın belediye yapımı devam eden bir ihaleyi 400 bin TL’ye verdiklerini asıl rakamının ise 529 bin TL olduğunu iddia etti. Çiftçioğlu, Tugay’a, “Yalan söyledin. Kamuoyundan özür dile” diye seslendi.

TUGAY’DAN SERT AÇIKLAMA!

Başkan Tugay, asıl yalan söyleyenin ve kamuoyundan özür dilemesi gerekenin AK Partili Çiftçioğlu’nun olduğunu öne sürerek, “İhalenin muhammen bedelini söylüyor. İhaleyi alan firma muhammen bedelin çok altında teklif vererek ihaleyi aldığını belirten Başkan Tugay, “Ortada yalan yok. Yanlış yok. Biz tüm ihalelerimizi şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Belediye başkanları ihaleleri yakından takip etmez.  Gerekirse şartnamenin doğru bir şekilde hazırlanmasını kontrol eder. Belediye başkanları ihaleyi kimin aldığını bilmez. Ben öyle bir belediye başkanı değilim. Onların alıştığı türden bir başkan değilim, hiçbir zaman da olmayacağım” dedi.

SÖZLERİ ÇOK VAHİM! BUNDAN SONRA HANGİ İLLERDEN GELEN FİRMALARI İHALEYE ALACAĞIMI BİZE SÖYLESİN!

AK Partili Çiftçioğlu’nun ihaleyi alan firmanın Malatya’dan olmasına atıfta bulunmasını, “vahim bir bakış açısı” olarak nitelendiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bakış açısı çok vahim. Biz ihalelere firmaların hangi ilden katıldığına bakmayız. İhaleye istenen şartları taşıyan tüm firmalar girebilir. Bundan sonra kendisi bize hangi illerden firmaların ihaleye gireceğini bize söylesin! İhaleyi alan firma yurt dışından bir malzeme temini konusunda sıkıntı yaşadı. Bunu bize bildirdi. Ama sıkıntıyı aştılar. Önümüzdeki hafta çalışmaları bitecek” dedi.