GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz haftasonu CHP Karşıyaka delege seçimlerinde kavga çıkmıştı. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı seçimlere müdahale etmekle suçlamıştı. Yıldırım, “Can güvenliğim yok. Belediye işçileri sandıklara yönlendiriliyor. Belediye Başkanı şimdiye kadar hiç görülmemiş şekilde seçimlere karıştı, baskı yaptı” demişti. Yıldırım’ın sözlerine aynı sertlikte yanıt veren Başkan Tugay ise, “Seçimlerde baskı yaptığım karıştığım kesinlikle yalan ve iftira. Reddediyorum.

Kimseye müdahilim olmadı. Örgütün özgür şekilde sandığa gitmesi için çabaladım. Birlik ve beraberlik çağrısı yaptım. Toplantıda ilçe başkanının koluna girdim. Adaletsiz davranan bir tek listenin kazanması için görevlileri, insanları geren ve saldıran kavga çıkana kendileri. Bunda il yönetici olan insanların payı var. İl yönetimi gerekli önlemleri almadı. Biz de genel merkeze yaşananları ilettik. İlçe başkanının “can güvenliğim yok’ şeklindeki sözlerini kınıyorum” açıklamasında bulunmuştu.

GENEL MERKEZE GİTTİ
Bu tartışmaların ışığında Başkan Tugay, genel merkeze gitti. Tugay’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğü öğrenildi. Tugay’ın yaşananlarla ilgili lidere ve Salıcı’ya bilgi verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun seçimlerin sorunsuz bir şekilde yapılması yönünde talimat verdiği öne sürüldü.