Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – TOKİ Mavişehir’de belediye hizmet, spor ve rekreasyon alanını satışa çıkardı. İstanbul’da bugün düzenlenen müzayedeye Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ve Emlak İstimlak Daire Başkanı Haluk Karabulut da katıldı.

SONUÇ BEKLİYORUZ
Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Tugay, “Şuan müzayede sonuçlanmasını bekliyoruz. Buralar kamu alanları. Hizmet alanları, yeşil alan, spor alanı…Daha önce bu şekilde alınıp da konut ve ticariye çevrilmiş yerler var maalesef. Benzer bir hikaye olmasın diye gelip buruda süreci takip ediyoruz. Herhangi bir özel alıcı çıkarsa müdahale edeceğiz. Buralar hukuken belediyenin ve halkın hakkı var. Özel bir kişi ya da kurum burayı almak isterse bunu durdurmak için mücadelemizi vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ediyoruz bu konuda. Belediye Başkan Yardımcımız Zeki Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Suphi Şahin ve Emlak İstimlak Daire Başkanımız Haluk Karabulut ile şu anda müzayededeyiz” dedi.

DUYUM ALDIK!
Başkan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

“Birilerinin buraya alıp, daha sonra plan değişikliği yapılabileceği, duyumları aldık. Daha önce bunun örnekleri bulunuyor. Özellikle Mavişehir’de örnekleri bulunuyor. Mavişehir’de nefes alacak yer almadı. Arsaların konumları çok önemli. Buraların spor ve yeşil alan yapılması gerekiyor. Ticari anlamda kullanılması için buralar alınırsa, ilerleyen dönemlerde arsaları almamız zorlaşacaktır ve yüksek maliyeti olacaktır. Belki alamayabiliriz de. Karşıyaka’nın hakkını korumak için buradayız”