Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti.

MÜFETTİŞLERDEN KARŞIYAKA BELEDİYESİ’NE TAM NOT

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Tugay, belediyede müfettişlerin inceleme yaptığını açıkladı. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunu ve raporları meclis üyeleriyle paylaşan Tugay, "İdaremiz birimlerinde yapılan çalışmaları geriye dönük bir incelemeye almıştır. Bu teftiş sonucunda 10 yıllık dönemde idaremizde gerçekleşen genel iş yürütüm faaliyetleri ayrıntılı bir şekilde rapora bağlanmıştır. 2022 yılından geriye doğru 10 yıllık dönemi kapsayan rapordan dolayı Belediye Başkanı olarak memnuniyet duyduğumdan, kurumsal yapımızı tamamına oturtmuş, misyon ve vizyonunu başarmış ve bunun tespit edildiğini gördüm. Genel olarak belediye çalışmalarımız takdir edilmiş, tüm müdürlüklerimiz incelenmiş, mevcut uygulamalarına devamını ve bazı tavsiye kararı vermişlerdi" dedi.

"MÜFETTİŞLER TAKDİR ETTİ" 
Karşıyaka Belediyesi'nin bazı uygulamalarını müfettişlerin takdirle karşıladığını aktaran Tugay, "Müfettişlerle yapılan meclis incelemesinde alınan kararların siyasi olmadığı saptanmıştır, toplantıların canlı yayınlanıyor olması da ve geniş kesimlere hitap eden komisyon ve çalışmalarımız memnuniyetle karşılanmıştır. İlgili dış paydaşların daveti ile sağlanan katılımcı belediye anlayışımız müfettişlerce takdir ile karşılanmıştır. Belediyemiz birimleri itibariyle Basın Yayın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğünün değerlendirdiği çağrı merkezi, açık kapı, sosyal medya, dilekçe anlamında vatandaşın belediyeye kolayca ulaşması dilek ve şikayetlerini sunması hususu takdir edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"MALİ AKSAKLIK YOK" 

Tugay, "Mali anlamda belediyemizde herhangi bir aksaklık yoktur, zabıta müdürlüğünde personel azlığı, kesilen cezaların tahsili konusuna daha da yoğunlaştırılması hususunda telafisi istenmiş ancak genel anlamında takdir edilmiştir. Mal ve hizmet satın alımı yapan personelin ihale işlem sırasına uyulması, dosyaların ve raporların düzgün olması, eksiklik ve aksaklığa yer bırakmayacak şekilde çalışmaları hususuna dikkat çekilmiştir. Ben de müdür arkadaşların kendi birimlerinde oluşan eksikleri gidereceklerini bildirmek isterim. İmar, Yapı Kontrol birimlerinde önemli bir eksiklik ve aksaklığa rastlanmamıştır. Emlak ve İstimlak konusunda ecrimisil tahsilinde ihmale yer verilmemesi, tahsillerin yapılması ve mevzuata uyulması ve usul eksiklerinin giderilmesi istenmiştir. Engelliler için yürüttüğümüz çalışmalar, Alzheimer Merkezi oldukça beğenilmiş, KENT A.Ş tarafından işletilen merkezler bizzat ziyaret edilmiş ve işletme anlayışımız oldukça beğenilmiştir. Her denetim bir aynadır, derstir ve eksiklerimizi bize gösterir. Ben belediyemizin tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.