GÜNDEME BAKIŞ – Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay, KHK ile taşerondan belediye şirketlerine geçiş yapan çalışanların maaşlarını artırmak için kolları sıvadı. Yaklaşık bin 200 işçiye devletin verdiği yüzde 4’lik zamma ilave zam yapılması için Karşıyaka Belediyesi Ankara ile yazışmalara başladı.

EĞER KABUL EDİLİRSE
Konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Tugay, “Önceliğimiz kesintisiz bir şekilde ilçemize hizmet etmek. Göreve geldikten sonra işçilerin gelirleri az olduğu için motivasyonlarının düşük olduğunu gördüm. Aldıkları ücretlerin düzelmesi gerekiyor. Bunun için bir çalışma başlattık. Taşerondan belediye şirketlerine geçen işçilerin maaşları ile ilgili artış KHK ile belirlenmiş. Bunun üzerinde artış için Ankara ile bir yazışma trafiğimiz var. Bir yol bulduk gibi ama kesin değil. Eğer isteğimiz kabul edilirse maaşlarda artış yapacağız. Çalışanlarımızda haksızlığa uğradıklarına yönelik bir düşünce var. Bu da onları motivasyonsuzluğa itiyor. Elimizdeki imkanlar ölçeğinde maaşlarda iyileştirme yapma arzumuz var” dedi. 

TEŞVİK EDİCİ BİR SİSTEME GEÇİLECEK!
Başkan Tugay, çalışanları teşvik edici bir sisteme geçeceklerini belirterek, “Teşvik edici bir ara sistemi hayata geçirebiliriz. Mesai konusunda hakkaniyet, ödül sistemi. Bunları şuanda konuşuyoruz” dedi.