Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay, bugün ilçede yapılan delege seçimleriyle ilgili bomba açıklamalarda bulundu. Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın, “Belediye başkanı seçimlere karıştı. İşçileri sandıklara yönlendirdi” sözleriyle ilgili, “Kesinlikle yalan ve iftira. Reddediyorum. Kimseye müdahilim olmadı. Örgütün özgür şekilde sandığa gitmesi için çabaladım. Birlik ve beraberlik çağrısı yaptım. Toplantıda ilçe başkanının koluna girdim. Adaletsiz davranan bir tek listenin kazanması için görevlileri, insanları geren ve saldıran kavga çıkana kendileri. Bun da il yönetici olan insanların payı var. İl yönetimi gerekli önlemleri almadı. Biz de genel merkeze yaşananları ilettik” dedi.

İNSANLARI BÖLEN, DARP EDİLMESİNE NEDEN OLAN İLÇE BAŞKANI VE BAZI İL YÖNETİCİLERİ!
Başkan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:
“Belediye başkanıyım ama parti üyesiyim. Duyarsız kalmamı kimse beklemesin. Elbette tüm partililere sahip çıkacağım. İnsanları bölmeye çalışan, darp ederek şiddetle kendi lehine sonuç çıkarmaya çalışan ilçe başkanı ve bazı il yöneticileri. Alaybey’de olanları, yaşananları iyi incelensinler. Alaybey’de kadın tokatlandı, Bahriye’de kadın partililerimiz dövüldü. Bunu yapan il başkan yardımcısının adamları. Fotoğrafları, belgeleri var. Genel merkez doğru değerlendirecektir. Yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorlar ama her şey partililerin gözü önünde yaşandı”

ORTAMI GERMEYE ÇALIŞIYOR! İLÇE BAŞKANINI KINIYORUM
Tugay, İlçe Başkanı Yıldırım’ın, “Can güvenliğimiz yok” açıklamasını kınadığını söyledi. Başkan Tugay, “Hiç kimsenin can güvenliği ile ilgili sıkıntısı olmaz. Bunu en iyi kendisi biliyor. Yalan, yanlış şeyler söylüyor. İlçe başkanını kınıyorum” dedi.