Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünya bankasından alınacak 340 milyon dolarlık krediyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Soyer, şunları söyledi:
“340 milyon dolarlık kredi finansmanı hazır! Cumhurbaşkanımızın önüne koymayan hazine ve maliye bakanlığı. Dünya bankasında nezdinde 4 aylık müzakereler tamamlandı. Sadece bunu büyükşehir bürokrasisi olarak sürdürmedik. Bakanlık bürokratları, iller bankası bürokratları da vardı. Gece gündüz görüştük. 340 milyon dolar ödenmesi noktasında mutabakat varıldı. Bu para ne yazık ki hazine bakanlığının garantisi olmadığı orada bekliyor. Kredi var. Finansman kaynağı onaylandı ama bakanlık garanti vermediği için ne yazık ki gelemiyor”

BAŞKA PARANIN HESABINI SORMAK İSTİYORUM,!
“Ben başka paranın hesabını sormak istiyorum. 37 milyar 585 milyon doların nereye gittiğini merak ediyorum. 1999'da Marmara depremin yol açtığı ekonomik kayıpları gidermek amacıyla bazı vergi kanunlarında değişikliğe gidildi. İletişim vergisi adı altında yeni bir vergi çıktı. Bunun toplamı 76 milyar 552 milyon 619 bin TL’dir. Yani 37 milyar 585 milyon dolardır. Bizim bu vergide hakkımız yok mudur? Genel başkanımız güzel bir sözü var. ‘İyilikte yarışın’ diyor. Biz iyilikte yarışma devam edeceğiz”