Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan üçüncü oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Torbalı Belediyesi eski Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez tarafından temeli atılan ve yapımı tamamlanmak üzere olan hizmet binasının niteliğinin değiştirilmesini önerge tartışma konusu oldu. Soyer,  “Kimse kinle intikamla iş yapmaz. O bina asla heba olmaz. Yapılan yatırım asla heba olmaz. Birçok konuda Torbalı'nın ihtiyacı olan en doğru şey yapılır. Kentin doğası gereği belediye binası orada daha doğru gözüküyor. Bu bina için harcanan para heba olmayacak, Torbalı’nın ihtiyacı en doğru şekilde karşılanacak” diye konuştu. AK Parti Grubunun ret oyu verdiği önerge meclisten oy çokluğuyla  geçti.

İLGİNÇ DİYALOGLAR!
Toplantını gündem dışı konuşma talepleri kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ilk meclis toplantısında Soyer ve Boztepe arasında yaşanan gerginliği hatırlatarak, “Biz Pazartesi günü neden tartıştık, niye gerildik, siz niye bu kadar sinirlendiniz?” dedi. Bunun üzerine Soyer, “Oraya hiç girmeyin, sizi üzmek istemem” dedi. AK Partili Hızal ise ,  “Ben de sizi üzmek istemem” yanıtını verdi. Sözlerine devam eden Hızal, ““Usul anlamında bazı hataların yapıldığını söylemek isterim. Pazartesi ne tartıştık? Siz Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptınız, kendinize göre başarılı bize göre başarısız bir süreç yürüttünüz” açıklamasını yaptı. Soyer tekrar araya girerek, “Öyle mi düşünüyorsunuz?” deyince AK Partili Boztepe söze karışarak, “Evet” dedi. Soyer ise “Size sormadım” diyerek Hızal’a yönelik “Öyle mi düşünüyorsunuz onu anlamak için sordum” ifadelerini kullandı.

EKSİKLER OLMASI BİZİ ÜZDÜ!
Hızal. Sözlerine şöyle devam etti:

“Pazartesi günü inanılmaz tepki gösterdiniz. Daha önce de İZTAV ile alakalı konuda  aynı tepkiyi göstermiştiniz, o zaman da anlam vermediğim bir tepkiydi. O gün nahoş durumlarla karşılaştık. Aradan 1 hafta geçmedi, bir arkadaşımız çıktı birtakım eleştiriler getirdi, yalancılıkla suçladı. Kimi suçladı? Bu ülkeyi yönetenleri suçladı. Ben sizden ‘eleştirini yap ama burada dur’ demenizi beklerdim. Durum böyleyse Hüsnü Bey’in ne kabahati var? Hakaret yapıldığında ilk karşı duracak kişi benim grup başkanvekili olarak. Ama eleştiri bir muhalefet grubunun en doğal hakkıdır. Usul noktasında bir takım eksiklerin olduğu görmek bizi üzdü” diye konuştu.

SEVİYENİN AŞAĞIYA ÇEKİLMESİNİ YAKIŞTIRAMIYORUM, HİDDETİM BUNA!
Başkan Soyer ise şunları kaydetti:

“Pazartesi günü için neden bu kadar sinirlendiniz, hiddetlendiniz’ dediniz. Siz muhalifsiniz, ‘eleştirmek en doğal hakkımız’ diyorsunuz. Doğru, muhalefetin gereği budur ancak biz de Türkiye’de muhalefetiz. Kapsam dışı konuşmalar meselesinde Türkiye ile ilgili söz alan arkadaşların en doğal hakkı konuşmak, eleştirmek…  Bunda bir beis yok.  Burada mesele şu, o gün söz söyle başladı; ‘Aslan yattığı yerden belli olur ve Seferihisar Sayıştay raporunda şu şu dendi’ diye başladı. Orada yakışıksız bulduğum şey; Büyükşehir belediye başkanına ‘aslan yattığı yerden belli olur’ deyip geçmiş dönemde yaptığı icraatlar, göreviyle ilgili ‘sen aslında buraya yakışmıyorsun’ tarzında bir şey söylenirse o söz oy veren yüzde 58’e ve bu meclise haksızlık olur.  Ben o tartışmayı kapattım. Yüzde 58 ve meclis adına kapattım. Ben bu meclisteki yaptığımız çalışmanın, ürettiğimiz siyasetin seviyesini korumak istiyorum. Bunu aşağıya çekmeyi yakıştıramıyorum. Hiddetim buna. Kişisel bir derdim yok. Siz buradan bir algı yaratmaya çalışırsanız, bu seviyeyi aşağıya çeker. Aynı şeyi tekrar söylüyorum! Bu mecliste seviyenin aşağıya çekilmesine asla izin vermeyeceğim. Herkesin çok daha yüksek bir seviyede siyaset yapabileceğini biliyorum ve bundan önceki deneyimim de bunu ön gösteriyor”