GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, örgütle buluşmalarına devam ediyor. Başkan Soyer, geçtiğimiz günlerde CHP’li Belediye Başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından bugün CHP İzmir İl yönetimi ile bir araya geldi. Toplantıda örgüt ile Büyükşehir arasında yaşanan koordinasyon eksikleri ve yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

PROTOKOL KRİZİ ELE ALINDI 
Toplantının önemli konusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de programında yaşanan protokol krizi oldu. Toplantıda CHP İzmir İl Sekreteri Fulya Alçay, yaşanan sorunu hatırlatarak, “Ben sizin bu konudan haberdar olmadığınızı düşünüyorum. Bu konunun konuşulması ve önem alınması gerekiyor. Bilgilendirmek için söylüyorum” dediği kaydedildi. 

 HEPİMİZİN EKSİKLERİ VAR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de, “Hepimizde eksiklikler var. Bizde, Büyükşehir’de Genel Merkez’de bile bir koordinasyon eksikliği var. Bunu kabullenmek ile işe başlayıp, bir an önce toparlamalıyız” ifadelerini kullandığı belirtildi.  

İL YÖNETİMİNİN KATILAMAYACAĞI BİR ORGANİZASYON YOKTUR
Eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer’in ise, “İl başkanımızın söylediklerine son derece katılıyorum. Artık protokol koordinatörümüz var. Onunla bu süreci sürdürebilirsiniz. Çok başarılı bir arkadaşımız. İl yönetiminin katılamayacağı hiçbir organizasyonumuz yoktur. Örgüt her yere girebilir, hatta davetsiz girer. Programı Genel Başkanımızın kurmayları hazırladı. Hatta Sasalı’daki programın protokolüne projenin mimarı bile alınmadı. Ben de bu durumdan oldukça rahatsızım. Hepimiz yoldaşız, iktidara giden yolda, birlikte mücadele etmeliyiz. Ağustos ayından itibaren net bir gün belirleyip daha fazla yapıp görüş alışverişinde bulunalım. Belediyelerimiz çok iyi işler yapıyor. Benim sizden ricam, belediyelerimizin yaptığı işleri daha fazla anlatın. ” dediği öğrenildi.

İL YÖNETİMİNİ TALEPLERİNİ SIRALADI
Arka sokaklarda, deniz göremeyen çocuklara havuz yapılması, kadın sığınma evlerinin arttırılması, kablosuz internet bağlantıların çoğaltılması yönünde taleplerde bulunulduğu öğrenildi. İl yönetimi derneklerle yapılan görüşmelerde oluşan talepleri Başkan Soyer’e ilettiği, Soyer’in de not aldığı belirtildi.