GÜNDEME BAKIŞ – 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 58 oyla seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mazbatasını 8 Nisan’da alarak göreve başladı. Soyer, geçen süreçte bürokratlardan belediyenin yapısı, süren ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Bu brifinglerin sonuna gelindiği öğrenildi.

KADRO DEĞİŞİKLİĞİNİN 15 MAYIS’A KADAR YAPILMASI PLANLANIYOR!
Soyer, şimdiye kadar belediye kadrosunda önemli bir değişikliğe imza atmazken yakın çalışma arkadaşı İlker Kozan’ı Özel Kalem Müdürü olarak atamıştı. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgeye göre; Soyer belediye şirketlerinden başlayarak kadro değişikliğine gidecek. Bu değişikliğin 15 Mayıs’a kadar gerçekleşmesi bekliyor.

İZFAŞ’A TİCARET ODASINDAN TRANSFER İDDİASI!
Soyer’in İZFAŞ’tan emekli olan Gül Şener’in yerine İzmir ticaret Odası’ndan önemli bir ismi bu şirketin başına getireceği öne sürüldü. Belediyenin şirketleri İZENERJİ, İZELMAN, İZULAŞ, İZBETON, GRAND Plaza şirketleri başta olmak üzere bazı şirketlerin yönetim kurulu ve genel müdürlerinin değişikliğe gidileceği öne sürüldü.

SAHAYA İNECEK!
Öte yandan Soyer’in önümüzdeki haftadan itibaren sahaya ineceği öğrenildi. Soyer’in belediyenin yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyeceği ve gittiği ilçelerde vatandaşlarla bir araya geleceği bildirildi.