İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti’nin İzmir’e her zaman gereken değeri verdiğini ve kentin ihtiyaç duyduğu yatırımları gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Sayıştay’ın 2017 Genel Uygunluk Bildirimi Raporu’nda belirtilen rakamların CHP tarafından çarpıtıldığını aktaran Şengül, “2017 yılı Sayıştay raporuna göre İzmir’den elde edilen gelir 66 milyar 527 milyon TL. Kentimize yapılan toplam harcama tutarı ise 14 milyar 417 milyon TL. Bunu orana vurursanız, yüzde 21.6 ediyor. İstanbul’da ise 254 milyar 807 milyon TL gelir sağlanırken, 32 milyar 251 milyon TL’lik destek olmuş. Kocaeli’de toplam gelir 71 milyar 795 milyon TL iken, bu kentin aldığı harcama tutarı ise 6 milyar 145 milyon TL. Bunları orana vurursanız, İstanbul verdiğinin yüzde 12.6’sını, Kocaeli ise yüzde 8.5’ini almış. İzmir’de bu oran yüzde 21.6. Hatta Kocaeli, İzmir’den daha fazla gelire sahipken, tutar olarak İzmir’den daha az destek almış. Şimdi biz Kocaeli ya da İstanbul'u sevmiyor muyuz? Bu kentler, üvey evlat muamelesi mi görüyor? Ülkemizin batısında nüfus fazla. Ayrıca yatırıma da daha uygun, bu noktada doğal olarak bu kentlerin gelirleri de yüksek. Ama her kente sadece sağladığı gelir oranında yatırım yapılırsa, Türkiye’de nüfusu az olan birçok ilimizin hali ne olacak?” dedi.

GÜNAHLARINI KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Şengül, şöyle devam etti: “Kamuoyuna, ‘İzmir çok vergi ödüyor ama az yatırım alıyor’ demeye getiriyorlar. CHP, kent yönetimindeki başarısızlığını ve iş bilmezliğini, AK Parti hükümetini karalamakla kapatmaya çalışıyor. Her seçim döneminde olduğu gibi, hiçbir dayanağı olmayan söylemler üzerinden siyaset gerçekleştiriyor. CHP, zübük siyaset anlayışından vazgeçmiyor. Bunların millete hizmet etme derdi, İzmir halkına anlatacakları ve gösterecekleri projeleri yok. Dolayısıyla ellerinde kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktan başka argümanları da yok. Bu yolla kendi günahlarını kapatabileceklerini sanıyorlar.”

İZMİR EN İYİSİNİ HAK EDİYOR
İzmir’e bugüne kadar görüşmemiş fiziki yatırımların yapıldığını belirten Şengül, “Ulaşım açısından İzmir’e yaptığımız yatırımları onlar hayallerinde bile göremez. Acaba, yapılırken hep eleştirdikleri Konak Tüneli olmasa, zaten adım adım giden trafik ne halde olurdu? Sabuncubeli Tüneli ile İzmir ile Manisa arasının 15 dakikaya indiğinden haberleri var mı? Ama biz daima önümüze bakıyoruz. İzmir için yeni projelerimiz de bitme aşamasında. İzmir-Antalya, İzmir-Ankara, İzmir-İstanbul otoyolların hizmete girmesiyle ulaşım çok rahatlayacak. Yine İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren için de çalışmalar devam ediyor. İzmir’in güzel insanları hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.