GÜNDEME BAKIŞ - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Can Radyo’da parti içi önemli mesajlar verdi. Delege seçimlerindeki yarışı ve tartışmaları değerlendiren Selvitopu, “Keşke bu enerjiyi dışa dönük de yapabilsek. Temel sorunlardan birisi bu. Esas mücadelemiz dışa dönük mücadeledir. Parti içi değildir. Parti içerisinde farklı düşünceler, gruplar olacaktır. Sonuçta bunlar bir başka siyasal partinin üyeleri değildir. Yarış olurken de doğal olarak her seçim ortamlarında gerginlikler olabilir. Böyle büyük bir sıkıntı olduğunu görmedim. Münferit şeyler oldu ama aşıldı. Bu çabaların seçime dönük olması gerekir. Parti olarak bunu sorgulamamız gerekir. 6 yılda 8 tane seçim yaşadım. Bu seçimlerde de neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Neler olduğunu biliyoruz. Buralarda eksiklikler olduğunu söyleyebilirim. Parti üyelerimizin seçim zamanı daha da yoğunlaşması gerekiyor. Önümüzde seçimler her an gündeme gelebilir. Hedef CHP’yi iktidara taşımaktır. Yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlamıştır. 3 büyük kenti CHP’li başkanlar yönetmekte. Bu geldiğimiz aşama önemli bir aşama. Bundan sonraki süreç iktidar olma süreci. Kongre süreçlerini böyle değerlendirerek, sorumlu davranarak hareket edilmeli” dedi.

MUHALEFET KİM? İKTİDAR KİM?
“Karabağlar’da muhalefet başarılı oldu” şeklindeki yorumlara bir anlam veremediğini ifade eden Başkan Selvitopu, “Muhalefet kim, iktidar kim? Anlamakta zorlanıyorum. Bu söylem bile partimiz açısından normal değil. Birileri kendisini muhalefet ya da iktidar mı ilan ediyor? Geçen dönemde yönetimde olanlar şimdi farklı şeydeler. Bu ayrımları neye göre yapılıyor anlamak zor. İlçe örgütümüz neyi yaptı, neyi yapamadı bunları doğru sorgulayarak yol alınmalı. Siyaset kişilere göre olmaz ideolojik olur. Ben çizgimden asla taviz vermem. Açık, şeffaf siyaset yaparım.

Siyaset yapım noktasında sıkıntılar var. Onlar doğru değil. Örgütsel yapı içerisinde yarıştayız. Saygıyı kaybetmemeliyiz. Saygıyı kaybedersek biz nasıl iktidar oluruz? Sevgi saygıdan doğar. Örgüt içerisinde kimsenin kimseye güç gösterisi davranışı içerisinde olması yanlış. Gücümüzü dışa dönük olarak göstermeliyiz” dedi.