Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan Başkan Sandal, "Bizim burada olma gerekçemiz vatandaşa hizmet etmek. Bizim üzerimize düşen görevimizi ahlaklı ve doğru yapmak; kentin, halkın ihtiyaç duyduğu işleri, kamu kaynaklarını iyi kullanarak, israf etmeden ve tasarruf sağlayarak gerçekleştirmek. Bir anlayışı değiştirmek zorundayız. Partili olmak; beraberinde 'partimizi iktidara nasıl taşırız' düşüncesini getirmeli. 'Nasıl menfaat sağlarız, nasıl işe gireriz' düşüncesini bitirmeliyiz. Yapıcı olmayan tüm eleştirilere kulaklarımızı kapattık ve tüm enerjimizle Bayraklı için çalışmaya koyulduk. Bildiğimiz doğrulardan şaşmadan Bayraklı'nın kent kimliğini oluşturacağız. Biz, çocukların ve gençlerin omuzlarında yükselen bir kent oluşturmak istiyoruz. Bu mümkün. Bayraklı'nın dinamikleri bunu başarmaya yeter. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyemiz de bize çok destek oldu. 220 bin ton asfalt döküldü ilçemizin sokaklarına. Borçlarımızı da, çalışanlarımızın maaşlarını da zamanından önce yatırdık. Görev süremizin ilk 2 yılında, önce temel ihtiyaçları karşılayacağız. Sonrasında da vizyon projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Herkese inat, birlik olacağız
Bayraklı'yı idare etmeye değil, yönetmeye geldiklerini vurgulayan Sandal şöyle konuştu: "Bize düşen iş yapmak, size düşen ise yaptığımız işleri sokakta halka anlatmak. Bundan sonraki süreçte bu toplantılarımızı sıklaştıracağız ve detaylı bilgilendirmeler yapacağız. Ne destek gerekiyorsa, her zaman koşulsuz olarak örgütümüze destek vereceğiz. Size iletilen eleştirileri süzgecinizden geçirip, bize iletin. Biz doğrudan yanayız ve bu hep böyle olacak. Belediyemizde de eşitliği sağlayacağız. Çalışan her arkadaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Ancak temel olarak eşit işe, eşit ücret vereceğiz. Hiçbir arkadaşımız hakkında kafamızın arkasında farklı bir planımız yok. Kimseyle alıp veremediğimiz yok. Geçmiş geçmişte kaldı, artık geleceğe dair güzel şeyler söylemek lazım. Herkese inat, uyum içinde olacağız. Birbirimizi pozitif eleştireceğiz, samimi olacağız. İyi niyetli olacağız. Bilgilendirme toplantılarımızı da artıracağız. Birim müdürlerimizle, belediye başkan yardımcılarımızla birlikte diyaloglarımızı genişleteceğiz. Bizim için bir kentin mutlu olması her şeyden daha önemli. O nedenle birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Biz sonuna kadar örgütümüzle birlikteyiz, örgütümüzün yanındayız."

Çözülemeyecek sorun yok
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ise özellikle pandemi sürecinde ilçe örgütü olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak, "Her zaman söylediğimiz gibi güçlü belediye, güçlü örgüt anlayışımızı sürdüreceğiz. Bilgi alışverişinde bulunduğumuz bu tür toplantıları belirli aralıklarla yapacağız" dedi. Konuşmaların ardından CHP Bayraklı ilçe örgütü temsilcileri söz alarak mahallelerde vatandaşlar tarafından iletilen sorun, talep ve önerileri iletti. Başkan Sandal, "Çözülemeyecek sorun yok. Hiç canınızı sıkmayın. Hep birlikte tüm sorunların üstesinden gelip, Başka bir Bayraklı yaracağız" diye konuştu.