GÜNDEME BAKIŞ – Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal, “görevden alınacak” iddialarının ardından sessizliğini bozdu, sert açıklamalarda bulundu. Dedikoduların ve iftiraların tek bir merkezden çıktığını belirten Başkan Sandal, “Bunlar; Bayraklı Belediyesi ile maddi bir ilişkisi olan bir grubun işlemi. Bu ilişkiler kesildi. Eski alışkanlıklarını devam ettirmek isteyenler var. Ama biz bunlara hiçbir zaman yol vermeyeceğiz. Dün vermedik, bugün vermiyoruz yarın da vermeyeceğiz. Arkadaşların bu denli düzeysiz yaygaraları bir karşılığının olmadığı ortaya çıktı. Ama biz bu süreci yargı bağlamında yapacağız. Tazminat ve ceza davası açacağım. ‘Biz başkanı tehdit ederiz, hiçbir şey yokken algı yaratırız, bize teslim olmak zorundasın’ diyenlere geçit vermemiz söz konusu bile olamaz. Bizim böyle boş şeylere pabuç bırakmayacağımızı herhalde bilmiyorlar. Hepsini elimizin tersiyle ittik. Bu kadar net. Ben sakin biriyim. Ama iftira atanlar bu iftiraların bedelini yargıya verecekler.

Bu işin içerisinde olanların geçmiş ilişkilerine, söylediklerine bakıldığında hepsinin bir merkezden haberdar olduğuna yönelik düşüncemiz var. Ahlakları ve vicdanları çürümüş olanlar var. Bütün mesele bu. Bu insanları topluma yaydıkları bu pis kokular kendilerini boğacak. Kamu görevlisi olarak bizim görevlerimiz arasında temizlik de var. Bu kokuyu bu ilçeden bütün boyutlarıyla söküp atacağız” dedi.

AYLIK 3.5 MİLYON TASARRUF YAPIYORUZ! SADECE BANKALARA 40 MİLYON BORCUMUZU ÖDEDİK! DURMADAN ÇALIŞIYORUZ. BUNLARI GÖRMEK İSTEMEYENLER VAR
9 aydır dur durak bilmeden çalışmadıklarını anlatan Başkan Sandal, şunları söyledi:

“Ne yaptığımız iş belli. Büyükşehir Belediyemizle birlikte 150 bin ton asfalt döktük. Parklarımız, temizliğimiz, projeler ortada. Aylık 3.5 milyon TL tasarruf ediyoruz. Bu çok önemli bir rakam. Bu grubu rahatsız eden şey bu. Fakir, fukaranın hakkına sahip çıkıyoruz. Okula gidemeyen çocuğun hakkı var. Bunu kimseye yedirmeyeceğiz. İki şirketimiz var. Düzene koyduk. Kamu borcu dışında borçları yok. Şirketlerimizin günlük ciroları banka hesaplarına resmi olarak yatıyor. Elden yapılan herhangi bir işlem yok. Alınan-verilen belli. Şirket tarihinde ilk defa bu noktadayız. Bunları yaparken şirketimiz işçilerimizin gıda paketlerini de veriyor. Kafelerin modernizasyonu yapılıyor. Kurumsal bir kimlik kazandırıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 14 parkı düzenledi, 5 parkı yeniden yaptı. Parkların kauçuklarını değiştirdik. Önümüzdeki 6 ay içerisinde tüm parklarımızı baştan sona yenileyeceğiz. Fen İşlerinin yaptığı sayısız iş var. Bunları görmek istemeyenler var ama vatandaşlarımız hepsini görüyor, biliyor”

ANA PROJELERİMİZİN ALT YAPISINI OLUŞTURDUK!
Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, seçim sürecinde söz verdiği ana projelerin alt yapısını oluşturduğunu belirterek, “Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine kreşlerimizi açacağız. Altınyolun yer altına alınması çalışmasını Büyükşehir yapıyor. Laka derelerinin sosyal donatı alınan dönüşmesi için çalışmalar sürüyor. Özkanlar Pazaryeri ile ilgili ihale sürecine geldik. Postacılar Kültür Merkezini bitirmek üzereyiz. Ödemelerini zamanında yaptık. 40 milyon borç ödedik dediğimizde bizi eleştiriyorlar. Neden eleştiriyorlar? Şuan sadece bankalara olan 40 milyon borcumuzu ödedik. Bunu 9 ayda yaptık. Hem iş yaptık hem borç ödedik. Bütün ihalelerimizi şeffaf yapıyoruz. İhale komisyonu kurduk. Bütün işler oradan çıkacak. Tasarruf kalemini daha da artıracağız. Gelir kalemleriyle ilgili arkadaşlar çalışıyor” dedi.