Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın danışma kurulu toplantısının basına kapalı kısmında Bayraklı önceki dönem İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. Alper’in ilçe binasının kendi görev yaptığı dönemde alındığını ancak Susmuş’un teşekkür etmediğini dile getirerek Susmuş’a sitem ettiği öğrenilirken Başkan Sandal’a yönelik ise ‘Dışarıdan gelenlerle belediye yönetilmez. Yolu, sokağı bilmeyenlerle iş yapıyorsun, böyle olmuyor. Bayraklı, Bayraklı’lılarla yönetilir’ şeklinde eleştiride bulunduğu belirtildi. Eleştirilerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Sonuçta eski ilçe başkanımız, bu eleştiri de doğal. Parti içi bir eleştiri bu,. Bu eleştirinin ne kadar doğru olduğu, ne kadar haklı olduğu çok önemli. Biz Bayraklı’da eğer vatandaşa hizmet edebilecek kadrolara ihtiyacımız var. Bu kadrolar içerideyse tabi ki… Ama bu kadrolar farklı alanlarda farklı yetenekleriyle bu işin içinde olacak arkadaşlar varsa, bunlar farklı kentlerden de gelebilirler. Yani o arkadaşımızın bakış açısı. Ben bugün de kendi alanında uzman bir arkadaşımızı bulursam tabi ki Bayraklı’ya getirmekle ilgili çaba sarf ederim” dedi. 

“BEN ÖRGÜTLE ÇATIŞMAM”
Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ile arasında sorun olduğu iddialarına yönelik konuşan Sandal, “Aslında bugün eğer bu mesele tartışılıyorsa bu mesele tarafları rahatsız etmiştir. Bu saatten sonra doğru bir çözümle meseleyi götürmek anlamına geliyordur. Bu da aslında bir başarıdır. Burada bunun adımı atılıyor. Tabi ki herkesin eksiği olabilir, belediye olarak bizim eksiğimiz olabilir, örgütümüzün, kadın, gençlik kollarımızın olabilir. İletişimde bir sıkıntı olabilir. Yeni bir süreçteyiz. Artık herkesin daha farklı açıyla meseleye yaklaşmasını, sorunların çözümüne katkı sunmasını bekliyoruz. Pınar Hanımla aramızda kesinlikle bir sıkıntı yok. Ben örgütten gelen bir insanım, ben örgütle çatışmam” diye konuştu. 

https://www.gundemebakis.com/yerel-politika/baskan-sandal-o-elestirilere-yanit-verdi-arka-plani-baska-h91993.html

“HER MECLİS ÜYESİNE EŞİT MESAFEDEYİM”
Meclis çalışmalarını  değerlendiren Sandal, “herhangi bir doğal afet, yangın gibi olaylarda, ben Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki herhangi bir siyasi partiye üye ya da herhangi bir vatandaşımızın, akıl ve vicdan sahibi herhangi bir yurttaşımızın o eylem içinde itham edilmesini doğru bulmam. Çünkü hepimiz bu ülkenin bir parçasıyız. Birliğinden, bütünlüğünden, değerlerimizden, vatanımızdan, ağacımızdan, toprağımızdan, suyumuzdan sorumluyuz. İthamlar çok doğru şeyler değil. Eleştiri olabilir, zamanında müdahale olmamasıyla ilgili, uçaklarımızın olmamasıyla ilgili, toplumun farklı kesimlerinin bu olaya entegrasyonuyla ilgili olabilir. Bu da Bayraklı’nın meselesi değil. Onun dışında bir tarafı rencide edebilecek işlere çok sıcak bakmıyoruz. CHP, AKP bütün meclis üyelerine eşit mesafedeyim. Biz orada kentin sorunlarını tartışıyoruz. Bayraklı’yı Konak, Bornova, Karşıyaka ile tanımlıyoruz. Sosyal, kültürel etkinliklerimizi o bölgelerde yapıyoruz. Eksiklerin tamamını gidereceğiz, Bayraklı’yı projelerimizle İzmir’in gözbebeği yapacağız” açıklamasında bulundu. 

ARKA PLANI OLABİLİR”
Eleştirilere açık olduğunu ifade eden Sandal, “Bakın danışma kurulunda bizi eleştiriyorlar. Belki çatır çatır bize vuracaklar. Bu onların hakkı, bu hakkı partilinin elinden alırsan, parti Cumhuriyet Halk Partisi olmaktan çıkar. Tabi ki çıkıp belediye başkanını, ilçe başkanını eleştirecekler ama bunların çoğunun arka planında başka işler olabilir. Bu da önemli değil. Arka planı konuşmayacağız. Arkadaşlar eleştirsinler bizi, burada hiçbir sorun yok” dedi.