GÜNDEME BAKIŞ – Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı ilçe yönetimi içerisinde yaşanan krizle ilgili sessizliğini bozdu. İlçe Başkanı Pınar Susmuş v eyönetiminin düşmesini desteklediği öne sürülen Sandal, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Pınar Susmuş ile aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Pınar hanım ilçe başkanı biz belediye başkanıyız. Bizim ilçenin işlerine karışma gibi bir derdimiz yok. Bunlar bazı çevrelerin kendi aralarında ürettikleri bir çalışma ama bizi çok ilgilendiren bir mesele değil. Örgüt içerisinde kendi arkadaşlarımızın kendi aralarında bir tartışmalı süreç var. Biz bunun parçası değiliz. Olmayız da… Onlar örgüt, biz belediyeyiz. Deprem sürecinde bir gerginlik yaşanmış olmasının ihtimali yok çünkü benim zaten öyle bir zamanım yoktu. Ben 3 gün eve gitmedim. 7/24 alandaydım. Ben her yeri ziyaret ettim hatta ilk gün vekillerimizle birlikte giderek öğretmenevinin bahçesinde oturdum. Biz kendi siyasal görüşümüzün dışındaki arkadaşlarla kavga etmeyi bile doğru bulmazken, kendi örgütümüze dair bu söylemler bizi üzüyor. Hiçbir şekilde bu işin paydaşı olmayacağız”

SELÇUK AYHAN’I DESTEKLEMİŞTİK!
Ben bir belediye başkanıyım, görev ve yetkilerimin farkındayım. Yapacağım işi yaparım, örgütümüz kendi işini yapar. Benim ilçe örgütümüzün üyelerini etkileyebilme şansım yok. Zaten benim dışımda seçimi kazanmış arkadaşlar. Yani benim listemdeki arkadaşlar değildi. İlçe kongresinde biz Selçuk Ayhan’ı desteklemiştik. Doğal olarak ‘listeniz dışındaki bir grup arkadaşı etkiliyorsunuz, şöyle böyle oluyor’ gibi tezler, geçmiş klasik siyaset anlayışı. Biz aslında bu siyaset anlayışına ilçemizde yüzde 60-70 oranında ‘Dur’ dedik. Mahalledeki seçimlere müdahil olmadık. Kendi mahallemde 2 liste de bizi listesine yazmıştı. Sabah erkenden giderek taraf değilim dedim. O zaman da tavrım belliydi. Ben ne bir çatışmanın içine girmek isterim ne de bunun paydaşı olmak isterim. İl Başkanımız Deniz Yücel’e iletilen bazı şeyler tabi ki var. Kendileri de iletilen konulardaki fikirlerini beyan ettiler” dedi. Halime ERDOĞAN