Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediyesi Aralık ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın başkanlığında başlayan meclis oturumunda 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününe dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için kadın meclis üyeleri üzerinde "ölmek istemiyorum" yazan siyah tişört giydiler.

SESSİZCE TOPRAĞA GÖMÜLEN NİCE CEREN’LER
Konuyla ilgili mecliste konuşan CHP Grup Sözcüsü ve Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu, kadına yönelik işlenen suçlarda gerçekçi ve samimi çözümlerin alınmadığını, cezaların yeterince caydırıcı olmadığını savundu. Tekoğlu, “Sessizce toprağa gömülen nice Ceren’ler var! Ne zaman göreceksiniz acaba? Artık buna son verilmesi gerekiyor” desi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DESTEĞİYLE…
Konuyla ilgili AK Partili Meclis Üyesi Dilek Büyükdağ ise, “Türk kadını resmiyette seçme ve seçilme hakkını kazansa da birtakım çevreler tarafından bazı kadınlarımız siyasi engellerle karşılaşmış, eğitim ve kamuda çalışma haklarından mahrum bırakılmıştı. Yani Cumhuriyet'in kuruluşunda kadına gösterilen hedef, pratiğe çevrilememişti. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana hak ettiği gerçek değere kavuşmuş, çıkarılan kanunlarla yine bu dönemde devlet güvencesi altına alınmışlardır” diye konuştu.

HIZAL’DAN İDAM ÖNERİSİ
Büyükdağ’ın bu konuşmasının ardından CHP’li meclis üyelerinden itiraz geldi. Bunun üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Toplumun tüm kesimi tüm yönetim kademesi, 2005 Türk ceza Kanun’unda çok ciddi yaptırımlar getirildiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız idam cezası gelsin, ben onaylarım dedi. Ben siyasal anlamda eğer çok samimiyseniz, idam cezasını mecliste onaylarsınız. Bu durumda merkezi hükümet adım atmıyor, şu konuda yasal düzenlemeler yapılmadı gibi bazı söylemler geliştirmek çok doğru değil. Biz Bayraklı ile ilgili konuşalım” dedi.  

SANDAL’DAN ÇOK ÇARPICI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE AÇIKLAMASI
Son olarak söz alan Başkan Sandal, “Genel siyaset gerçekten bizi yoruyor. Lütfen Bayraklı ile ilgili meseleleri konuşalım. İzmir İl Emniyet Müdürüne ve Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Uyuşturucuyla ilgili ciddi adımlar atıyor. Bayraklı’da uyuşturucu satan ve yakalanan günlük sayı110’a çıkmış durumda. 10-15’lerden bu duruma geldi. Gerçekten teşekkür ediyorum.  İdam konusunda özellikle soldaki arkadaşlarımızı ciddi üzüntüleri var. Erdal Eren ve Deniz Gezmiş dahil olmak üzere telafisi mümkün olmayan durumdur” dedi.