Menemenlilerin ihtiyaçları doğrultusunda hayatın her alanına dokunan yatırımlar gerçekleştiren Menemen Belediyesi, Ahıhıdır Mahallesi’nden sonra Asarlık’a da taziye evi kazandırıyor. Tamamı belediye bütçesi kullanılarak Irmak Mahallesi’nde inşa edilen Menemen Belediyesi Asarlık Taziye Evi, Asarlık’ta yaşayan on binlerce vatandaşımıza hizmet edecek. Temeli düzenlenen törenle atılan Asarlık Taziye Evi, 2 katlı ve toplam 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Zemin katında mescit, mutfak ve çok amaçlı salon yer alan taziye evinin ikinci katı ise kültür evi olarak hizmet verecek.
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Asarlık Taziye Evi’nin temel atma törenine; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri’nin Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreni, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

“HER TÜRLÜ ANLAYIŞA EŞİT MESAFEDE OLMAK ZORUNDAYIZ…”
Bölge halkından gelen talep doğrultusunda inşa etmeye başladıkları Taziye Evi’nin, Asarlık’ta yaşayan vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin,; “Taziye Evi burada büyük bir ihtiyaçtı. Muhtarlarımız bunu sürekli dile getiriyorlardı. Bugün burada temelini atacağız. Birinci Taziye Evi’ni Ahıhıdır Mahallemizde hizmete açmıştık. Biz bir şeye bakıyoruz, bir yerde bir ihtiyaç varsa o topluma nasıl faydalı oluruz diye ona bakıyoruz. Belediye olarak, her türlü anlayışa eşit mesafede bakmak zorunda olduğumuzu her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum. Bu işin doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi olmaz. Biz hepimiz memleket çocuğuyuz. Öncelikle biz toplumumuzda yaşayan insanlarımızı insan olduğu için seviyoruz. Biz Belediye olarak baktığımızda; hem Camii, hem de Cemevi yapıyoruz. Okullarımıza da yardım ediyoruz. İlk önce Menemen’de bulunan Mahkeme Camii’mize çok büyük hizmetler verdik. O Camiimizde risk alarak tadilatımızı yaparken, sit alanı içerisinde olduğu için 5 yıl süreyle Koruma Kurulu’ndan izin istedik. Kimse o izni vermedi bize. Oradaki insanlarımız hem tuvaletlerin durumundan hem de yağmur ve güneşten çok kötü etkileniyorlardı. Orayı yaptık. Kıskandılar, neden CHP’li bir Belediye Başkanı Camii’de önemli bir tadilat yapıyor diye. Hizmet yapınca vatandaşın nezdinde puan yapıyorsunuz, bu kaçınılmaz bir şey. Biz de puan yapınca insanlar bizi şikayet etti. Mahkemeye çıkıp yargılandık ve 6 ay ceza aldık. Eğer Yüce Rabbim için 6 ay ceza aldıysam, o benim şeref madalyamdır. Herkes bunu böyle bilsin. Camiye yardım ederken, Uğur Mumcu Mahallesi’nde Cemevi de yaptık. Oradan da şikayet edildik, ama beraat ettik. Daha sonra Ulukent’teki Camiimizi hiç kimseden tek kuruş alamadan sıfırdan inşa ettik. Alaniçi’nde yine aynı şekilde ikinci Camii’yi inşa ettik. Uluket’te de bir Cemevi yaptık. Asarlık Cemevi’ne %50 katkı verdik. Şöyle bir baksınlar bakalım, CHP’li yada AKP’li hangi Belediye olursa olsun Türkiye’de 2 tane kendi bütçesinden Camii yapan var mı? Ne din karşı tarafın, ne Atatürk bizim. Atatürk de bizim, Yüce Allah’ımız da, Peygamberimiz de bizim anlayışını hep devam ettiriyoruz. Hz. Ali de bizim, Hz. Muhammet de bizim. Barışık toplum olmak zorundayız” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ”
Türkiye’nin geleceği için birlik ve beraberliğimizi korumak zorunda olduğumuza dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; “24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için her yiğidin gönlünde bir aslan yatıyordur. Ama ben Muharrem İnce’nin bir cümlesine takıldım, ‘Ben, hepinizin Cumhurbaşkanı olacağım’ diyor. Bu söz benim için çok önemli. Kürt, Türk, Alevi, Sunii, Çerkez yada Boşnak, biz hepimiz kardeşiz. Eğer bu birliği, beraberliği, kardeşliği koruduğumuz takdirde; minarelerimizden okunan ezan sesini bugüne kadar kimse dindiremedi, hiç kimse de dindiremeyecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman tek devlet olarak kalacak. Bu güzel vatanımızı bölmek isteyen şer güçler, vatanımızı asla bölemeyecekler. Gönderde dalgalanan kanla, irfanla sulanmış ay yıldızlı bayrağımızı bugüne kadar hiç kimse bir milim indiremedi, indiremeyecektir” dedi ve konuşmasını şu sözlerle sona erdirdi; “Asarlık’taki bütün hemşerilerimizin kullanacağı Taziye ve Kültür Evimiz öncelikle Asarlıklı hemşehrilerimize ve tüm ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.”

MUHAR KOÇAK; “GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ”
Taziye Evi’ne Asarlık’ta büyük bir ihtiyaç olduğunu geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Tahir Şahin’e ilettiğini ve bugün de taziye evi temelini atmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Irmak Mahallesi Muhtarı Metin Koçak, “Belediye Başkanımız bizleri kırmadı. Buradaki ihtiyacı tespit etti ve bugün de Taziye Evi’nin temelini hep birlikte atıyoruz. Mutluluğumu ifade edecek kelimeleri bulamıyorum. İnşallah iki ay sonra görkemli bir törenle hizmete açacağız. Hepimize hayırlı olsun. Yapılacak bu hizmete gözümüz gibi bakacak, sahipleneceğiz. Bize kim hizmet ediyorsa o insan başımızın tacıdır. Tahir Başkanım, size teşekkür etmek azdır” diye konuştu.
Gölcük Mahalle Muhtarı Yakup Görceğiz ise konuşmasında; “Yapılan bu hizmet mahallemize hayırlı, uğurlu olsun. İyi günde de, kötü günde de hep beraber oluruz inşallah” dedi.
Irmak Mahallesi Yeni Camii İmam Hatibi Tacettin Ağırman’ın duaları eşliğinde kurban kesilmesinin ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, törene katılan protokol ile birlikte inşaatın temeline ilk harcı döküldü.