GÜNDEME BAKIŞ – Türkiye’nin incisi Çeşme’de uzun süredir yaşanan “sağlık” sorunu tarihe karışacak. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Ilıca’da belediyeye ait iki binayı Başkent Üniversitesi’ne devretmek için belediye meclisinden yetki aldığını söyledi.

FİZİK TEDAVİ, KARDİYOLOJİ VE…
Oran, “Çeşme Belediyesi ile Başkent Üniversitesi önemli bir işbirliğinin altına imza atıyor. Belediye olarak üniversiteye Ilıca’da iki binamızı tahsis edeceğiz. Onlar da buraya sağlık tesisi kuracak. Seçimlerde hemşehrilerimize bu sözü vermiştik. Şimdi hayata geçiriyoruz. Burada 12 ay hizmet verecek bir sağlık tesisi yapılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızı artık Urla’ya, Dokuz Eylül Hastanesi’ne göndermekten kurtaracak, bünyesinde Fizik tedavi, kardiyoloji ve birçok uzmanlık gerektiren branşın olacağı bir hastanenin Çeşmeliler’in hizmetine girmesi için gerekli adımlarımızı attık. 10 dakikanın bile kıymetli olduğu bir kalp krizinde Ilıca’da elimizin altında bir Kardiyoloji Bölümü olacak. Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ALTERNATİF DEĞİL…
Yapılacak sağlık tesisiyle Çeşme’nin çok önemli bir sorunun çözüleceğinin altını çizen Başkan Oran, “Çeşme Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji, fizik tedavi gibi branşlar yok. Bunlar büyük bir eksikti. Yeni sağlık tesisiyle bu sorunlar ortadan kalkacak. Sağlık tesisi Çeşme Devlet Hastanesi’ne alternatif olarak hayata geçmeyecek. Üniversite Sağlık Bakanlığı’na ruhsat için başvuracak. Hızlı bir şekilde bu tesisin hayata geçmesini umuyorum” diye konuştu.