GÜNDEME BAKIŞ – Kültür ve Turizm Bakanlığı Çeşme ve Urla’da 511 parselde acele kamulaştırma kararı almıştı. Konuyla ilgili bir kez daha açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, şunları söyledi:

RANT 100 YILDIR ATA TOPRAĞINI BEKLEYENLERE VERİLMELİ!
“İlk olarak şunu ifade etmek isterim. Her türlü turizm yatırımının yanında ve arkasındayım. Fakat 10 gün açıklanan acele kamulaştırma bizim kafamızda soru işaretleri getirdi. Burada ata topraklarına sahip çıkan Alaçatılı, Çeşmeli hemşerilerimizin mülkiyet haklarıyla ilgili bir sıkıntısı var.  

Ne olacağını bilmiyoruz. Bu bölgelere imar verilecekse, turizme açılacaksa ortaya bir rant çıkacak. Bu rant 100 yıldır ata toprağını bekleyenlerin alması lazım”

RAHATSIZIZ!
Oran, acele kamulaştırma kararından rahatsız olduklarını vurguladı. İmar planları yapıldıktan sonra buraların turizme açılması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Başkan Oran, “Bir proje çıktı. Turizm bakanı aradı. Turizm bakanlığının projesi olmadığını söyledi. Kanal Çeşme gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Turizm yatırımlarına karşı değiliz ama plan notları var. İmar artışı olmayacak şekilde, kentini doğasını koruyacak şekilde turizm yatırımının yanında oluruz. Rant olacaksa hemşerilerimin olsun. Bakan Bey planlama aşamasında istişarede bulunarak planlamayı yapılacağını ifade etti. bu konunun yakından takipçisiyim”