Kemalpaşa ziyaretinde Başkan Hasan Karabağ'a eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kollarından çok sayıda partili eşlik etti. CHP Kemalpaşa ilçe binasında ilçe başkanı Mehmet Ayçil, Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Rıdvan Karakayalı ve partililer tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Karabağ ve beraberindeki heyet daha sonra Ören, Yiğitler ve Bağyurdu'ndaki esnafı ziyaret etti.

"EMANETİ GERİ ALACAĞIZ"
CHP Kemalpaşa ilçe binasında yaptığı konuşmada partililere seslenen Başkan Karabağ, "Bir önceki dönem bizde olan Kemalpaşa'da emaneti geri alacağız. Gelen gideni aratmış. Tabii ki aratacaklar. Seçimleri burada nasıl aldıklarını biliyorum. Kemalpaşa Mustafa Kemal Atatürk'ün adına yakışır bir belediye ile yönetilmelidir, bu da CHP'li olmalıdır ve de CHP'li olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'deki adayları CHP'den yetişen adaylar olsun diyoruz. CHP'nin ruhunu içinde taşısın istiyoruz. Belediyeyi aldıktan sonra ben partiyi tanımıyorum, partilinin mağduriyetini görmüyorum diyen belediye başkanı benim için belediye başkanı değildir. Sadece belediyecilik yapan, ikinci dönem de sadece kendisini seçtirmek için uğraşan, parti ne olursa olsun, ülke ne durumda olursa olsun, 'parti ister iktidar olur, ister olmaz, ben vaziyeti idare edeyim' diyen zihniyeti de kabul etmiyorum, böyle bir belediye başkanını da CHP'li diye addedemiyorum. CHP'li arkadaş belediyeyi iktidara giden yolda bir araç olarak görmelidir. İktidara giden yol belediyelerden geçiyor" diye konuştu.

YIKILMAYAN TEK KALE CHP
Atatürk'ün savaşarak, kanla şehitler vererek kurduğu cumhuriyetin sahte seçimlerle yıkılmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Hasan Karabağ, " Gittiğim yerlerde yaptığım konuşmalarda da söylüyorum bunu son seçimler şaibelidir. Bugüne kadar yıkılmayan tek kale CHP var. O nedenle CHP ile uğraşıyorlar. Bu ülkenin kurtuluşuna imzasını atmış parti, bir gerici yapıyı asla barındırmaz. Anadolu topraklarında son Atatürkçü toprağa düşünceye kadar bu mücadele sürer. Bu cumhuriyeti savaşla, şehitler vererek, aç susuz kurmadık mı? Bu devleti emperyalizme karşı yedi düvelle mücadele ederek kurmadık mı? Bir iki sahte seçimle niye teslim ediyoruz? Ben bu teslimiyeti kabul etmiyorum. Bu teslimiyeti kabul etmeyen belediye başkanları istiyoruz. Bu cumhuriyeti yıktırmamak için gerekirse ölümü de göze alırız. Korkunun ecele faydası yok" diye kaydetti.