Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz yıl Güzelbahçe Belediyesi'nce İzmir Karting Kulübü tarafından tarım alanına yapılmak istenilen ve inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü go-kart pisti mühürlenmişti. Aradan geçen süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, go-kart projesini onayladı ve askıya çıkardı. Güzelbahçe Belediyesi Aralık ayı içerisinde bu plana itiraz edecek, sonuç alamazsa mahkemeye başvuracak.

PLAN KESİNLİKLE UYGUN DEĞİL
Planların kendilerine de geldiğini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “İnceledik. Baktı. Uygun değil. Kabul edilebilecek durumda değil. Planlarda zayiat bırakılmak zorunda, burada yok. Gidecek yo, park alanı düşünülmemiş. Ayrıca bu alan zeytinliklerin içinde bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletçiler için kamp alanı burada bulunuyor. Belediyenin burada yaklaşık 600 dönümlük bir alanı var. Bir rekreasyon, kamp alanı ve gençlik merkezi projesi bulunuyor. Vizyona uyuşmayan bir şeyi buraya yapmaya çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediyeleri ışında tüm devlet kurumları onay vermiş. Neden?” dedi

YAZIK ETMEYİN!
Başkan İnce, bu konuda vatandaşları bilgilendirmek adına toplantı düzenleyeceklerini belirterek, “Güzelbaheçe’ye yazık etmeyin. Kurban gitmesin. Piste bir ihtiyaç olabilir ama seçilebilecek en yanlış yer. Bu konuda elimizden geleni yapacağız” dedi.