GÜNDEME BAKIŞ- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kongrelerde taraf olmayacağını açıkladı. İduğ, “Belediye başkanlarının mahalle delege seçimine karışmaması doğru olandır. Herkes kendi işini yapması gerekiyor. Genel başkanımızın talimatı buydu. Size Bornova emanet ediyorum’ dedi. Örgütü değil. Örgütü ilçe başkanı ve il başkanına emanet ediyor. Biz müdahil olmadık. Olmamakla da doğru yaptığım inanıyorum. Bu da benim için bir avantaj olduğunu düşünüyorum” dedi.

BORNOVA VİZYONUNA UYGUN OLMALI
Bornova için ilçe başkanı profili çizen İduğ, “İlçe başkanın vizyonu bölgeye uygun olmalıdır. Yani sanayi ve üniversite kenti ise ilçe başkanının vizyonu buna uygun olması gerekiyor. Yönetim kurulun toparlayan ve gereken aksiyonları tepki verebilecek birisi olmalı. Bu ülkede her gün yeni bir şey çıkıyor. Bunlara gereken cevabı vermesi gerekiyor. Bekleneni yansıtan bir başkan olması gerekiyor” diye konuştu.  

YÜCEL VE GÜVEN BAŞARISIZ DEĞİL
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Bornova İlçe Başkanı Asım Güven’in başarısız olmadığını belirten İduğ, “Bornova İlçe Başkanı Asım Güven’le Bornova’da birlikte çalıştım. Seçimlerde benimle 60 gün 24 saat içerisinde yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kollarıyla bilfiil çalıştılar. Yüzde 49’luk bir oranı yüzde 58’lik bir oy oranına getirdi. Benim ilçe başkanım başarısız mı, değil. Asım Başkan devam etmek isterse, yeni bir yönetim kuruluyla birlikte devam edebilir. Başarısız değil. Bunun aynısı il başkanlığı için söyleyebilirim. 22’yi 25 ilçeye çıkarmış bir il başkanı. Başarısız değil, matematik olarak ikisi de büyütmüş. Değişim isteniyorsa buna biz değil, genel merkez karar verecek. Kendileri devam etmek istiyorsa, benim koluna girip senin il ya da ilçe başkanı olmanı istiyorum demek doğru değil. Bunun genel merkezde muhatapları var. Bunlar belediye başkanlarının görevleri arasında değil. Çok doğru bulmuyorum” dedi.

AKTÖRLERİ ÇOK FAZLA ARTTIRMADAN…
“Yani genel merkez birisini işaret etsin, onunla yola devam edilsin. Bunu mu diyorsunuz?” sorusunu cevaplayan İduğ, “Bizim parti içi demokrasimizde bu yok. Bizim partimizde demokrasi var ve milletvekilleri hep ön seçimlerle seçildi. Fakat şuan ki konjektör öyle değil. Genel başkanımız net bir şekilde, ‘dönem bu dönem değil, iktidara giden bu yolda kavga istemiyorum. Siz belediyenizi yönetim, örgüt kendi işini yapsın. Biz de yukarda çalışmalarımıza devam edelim’ mesajı verdi. Biz de ilçede aktörleri çok fazla arttırmadan, belli mevcut içerisinde karar vermeliyiz” dedi.  
“Asım Bey devam etmeli mi?” sorusuna İduğ, “İstiyorsa… Bu bir seçimdir. Başkan isteyenler de var. Ben başarısız bulmuyorum. Öncelikle onu söylemek istedim” cevabını verdi.  

TARAFSIZLIĞIMIZ DEVAM ETMELİ
İl ve ilçe kongrelerinde birisini destekleyecek misiniz?” sorusuna İduğ, “Bizim tarafsızlığımız devam edecek. Devam etmeli” dedi. “Uyumlu çalışamayacağınız bir aday olursa tavrınız ne olacak?” sorusunun yöneltilmesi üzerine İduğ, “Öyle bir şey ortaya çıkarsa değerlendirmeye alırım” diye konuştu.

CHP’NİN GEÇMİŞTEKİ EN BÜYÜK HATASI…
Bu dönemde kongrelere tek adaylı girilmesi gerektiğinin altını çizen İduğ, “Tek adaylı bir seçim olmalı. Bizim hakikaten zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Bu konuları aslında konuşmadan, direk ismini verilip geçilmesi gerekiyor. Böyle olacağını düşünüyorum. Gidişatın böyle olacağını düşünüyorum. Uzlaşı olması gerektiğini düşünüyorum. Tunç Başkan’ın da İl Başkanımız da Genel Başkanımız da Örgütlerden Sorumlu Genel Başkanımız da görüşünün bu yönde olmasının bize fayda getireceğini düşünüyorum. CHP’nin bence geçmişteki en büyük hatası budur. Bunları artık yapmamak lazım. Bugün gelinen noktayı iyi değerlendirmek lazım” dedi.