Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Çiğli-Karşıyaka tramvay hattıyla ilgili sevindirici gelişme yaşandı. Yaklaşık 2 yıldır onay bekleyen tramvay hattıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden teknik bazı konularla ilgili bilgi istedi. Bakanlık, ilgili yazıyı bugün Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştırdı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ ANKARA’YA GİTTİ
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bugün Ankara’ya giderek Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Kent İçi Raylı Sistemler Daire Başkanı ile görüşerek bilgi aldı. Gümrükçü, bakanlığın teknik konularla ilgili Büyükşehir’den bilgi istediğini belirterek, “Bakanlık projeyle ilgili bazı düzeltmeler ve bilgi istedi. Büyükşehir Belediyemiz bunu en kısa sürede hazırlayacak. Teknik gerekçeleri ortaya koyacak. Yılbaşına kadar bu sürecin tamamlanmasını öngörüyoruz. Bakanlığın onayının ardından proje Cumhurbaşkanlığının onayına sunacak. Artık son evreye gelindi” dedi.  

BÜYÜK BİR İHTİYAÇ!
Başkan Gümrükçü, tramvayın büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “

Bu tüm Çiğlililer’in beklediği bir proje. Önemli bir ihtiyaç. İşe, okula gidecek binlerce kişi bundan tramvaydan yararlanacak. Projenin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

PROJENİN DETAYLARI!
Tramvay projesi iki hat olarak projelendirildi. Birincisi Ataşehir-belediye önü-Devlet hastanesi-organize sanayi sitesi-Katip Çelebi üniversitesinden geçecek. Diğer hat ise organize sanayi bölgesine uğramadan direkt üniversiteye gidecek.