GÜNDEME BAKIŞ – Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesinin ardından “ilklerin” altına attı. Gümrükçü, ilk olarak ilçede faaliyet gösteren hastanelerin yöneticileriyle bir araya geldi, ihtiyaçları belirledi.

MASKE, SİPERLİK, KORUYUCU ÜNİTE VE OKSİJEN FİLTRESİ.
Çiğli Belediyesi, bu süreçte ilk olarak sağlık çalışanları için maske üretmeye başladı ardından da doktorların yüz siperliği için harekete geçti. Belediye şimdilerde de koruyucu ünite ve hava makineleri için filtre üretiyor.

SABAH ERKENDEN BELEDİYEYE
“İlk”lerin altına imza atan ve sorunların çözümü noktasında hareket eden Çiğli Belediye Başkanı Utku gümrükçü, makam odasını camlı balkona taşıdı. Böylece ortamın sürekli havalandırılması sağladı. Kendi hayatında ve belediyedeki işleyişindeki değişiklikleri Gündeme Bakış’a anlatan Gümrükçü, “Sabah erken saatlerde belediyeye gidiyorum. 5 kişilik bir kriz ekibimiz var. Onlarla toplantı yapıyoruz. Zaman zaman tekli görüşmeler oluyor. Makam odamı camlı balkona taşıdım. Ortamı havalandırma imkanına kavuştuk.  Randevulara ara verdik. Çok fazla kişiyle görüşmemeye çalışıyorum” dedi.

İŞÇİLERLE SAHADA OLMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM
Gümrükçü, sahada çalışanlarla olmaya özen gösterdiğini belirterek, “Biz bir gemideyiz. Bu geminin kapatanı benim. İşin sürekli başındayım. Çalışmalara katılıp işçi arkadaşlarımızı motive etmeye çalışıyorum. Bunu çok önemsiyorum.  Benim onların yanında olduğumu hissetmeleri gerekiyor” dedi.

SOSYAL MEDYADAN SORUNLARA, TALEPLERE BEN CEVAP YAZIYORUM
Gümrükçü, akşam eve gidince özellikle sosyal medyadan gelen taleplere bizzat kendisinin yanıt verdiğini söyledi. Başkan Gümrükçü, “Bu alandan gelen şikayetleri, talepleri ilgili müdürlüklere gönderiyorum. Takibini yapıyorum.  Günlük belediyeden kaç kişi talepte bulundu bununu kaçı karşılandı raporunu alıp tek tek okuyorum. Bürokrat arkadaşlarımızla bazen evde görüşüyoruz” diye konuştu.

İHTİYAÇLARI TESPİT ETTİK VE HAREKETE GEÇTİK
Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Gümrükçü, koronavirüs çıktıktan sonra ilçedeki sorunları ilgililerden dinlediğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“En önemli ihtiyacı tespit etmekti. Biz de bunu yaptık. İlçemizde faaliyet gösteren hastanelerin yöneticileriyle buluştuk. Onları dinledik. Bir röntgen çektik. Sonra da harekete geçtik. Mühendis olduğum için teknik konulardan anlıyorum.   Şimdi küçük dokunuşlarla sorunları çözüyor, ihtiyaçları karşılıyoruz. 5 liraya hayat kurtarıyoruz. Maske, siperlik, koruma ünitesi ve filtre üretiyoruz. 5 liraya mal ediyoruz. 5 TL’ye hayat kurtarıyoruz. Milli Eğitim’deki yazıcıları topladık. Elimizde 150 civarında 3 boyutlu yazıcı var. Bunu 300 yapacağız. İnternet üzerinden örgütlenip evlerinde siperlik üretenler var. Biz gidip evlerinden alıyoruz. Bu süreçte elimizden ne geliyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Bu zorlu günleri hep birlikte aşacağız”