GÜNDEME BAKIŞ - İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Karaburun’dan sürdürülen altyapı çalışmalarında sona gelindi.. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçede sürdürülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Çalışmaların resmi bitiş tarihinin 2022 yılında olmasına rağmen şimdiye kadar yüzde 70’lik dilimin tamamlandığını kaydeden Erdoğan, “110 kilometre atık su ve 8,5 km yağmur suyu hattı imalatı yapılacak projenin, bugün itibarıyla yüzde 70’i tamamlanmış durumda. Projenin resmi bitiş tarihi 25 Mart 2022 olmasına rağmen, çalışmaların gelecek yılın ortasında tamamlanmasını hedefliyoruz. İZSU Genel Müdürlüğü’müz Sulucadere mevkiinde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi için önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkacak. Tesis merkez mahalleri için kışın günde 800 metreküp, yaz sezonunda ise artan nüfusa hizmet vermek üzere günde 11 bin metreküp kapasiteli ve ileri biyolojik uzun havalandırmalı olarak projelendirildi. Koku giderimli tesiste arıtılmış sular ultraviyole ışınlarıyla çalışan bir sistemle dezenfekte edilecek. Arıtma tesisi kanalizasyon sistemiyle eş zamanlı olarak devreye alınacak. Mordoğan’ın bu yatırımlara duyduğu ihtiyacı anlamamız için, yerleşik nüfusunun 4,500 olmasına rağmen, içinde bulunduğumuz yaz aylarında 80 bin kişiyi ağırladığını bilmemiz yeterli” dedi.

‘KANALİZASYONU OLMAYAN TEK İLÇE DURUMUNDAN KURTARACAĞIZ’
Kentte 40 yıllık bir süre zarfında devam eden alt yapı sorunun çözmek için kararlı olduklarını kaydeden Erdoğan, “Biliyorum, bu yaz hemşehrilerimize ve misafirlerimize biraz rahatsızlık verdik. Ailesi Mordoğan’da yaşayan bir hemşehriniz olarak ben de bu sıkıntılara bizzat tanıklık ediyorum. Ancak bu yatırımlarımızın, Mordoğan’ın yaklaşık 40 yıldır devam eden sorununa kalıcı neşret vuracağını bilmenizi istiyorum. Mordoğan’ın bu yaz yaşadığı sıkıntıyı, gelecek senelerde Karaburun ilçe merkezinin yaşayacağını da şimdiden belirtmek istiyorum. 

Uzun yıllar önce çözülmesi gerektiği halde çözülmeyen bu sorunu, en kalıcı haliyle çözmeye, ilçemizi “İzmir’in kanalizasyon sistemi olmayan tek ilçesi” olma durumundan kurtarmaya kararlıyım! Tüm hemşehrilerimin bugüne kadar gösterdikleri engin hoşgörü, sabır ve dayanışma ruhu için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.