Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, geçtiğimiz yıl rekor oyla seçildiğini ve bunun ağırlığını hissettiğini söyledi. Kendisine destek veren Narlıderelilere teşekkür eden Engin, “Türkiye’de en yüksek oyu biz aldık. Başından beri ifade ettiğimiz bir şey. Bu benim için büyük bir onur aynı zamanda sorumluluk. İş ve siyaset deneyimizden kampanya döneminde yararlandık. Şehrin önceliklerini, ihtiyaçlarını tespit ettik. Bir vizyon belirledik. Bu vizyon doğrultusunda temel sorunlara eğildik. Göreve gelir gelmez personeli organize etti. Liyakati esas aldık. Bu devlet yönetiminde çok önemsediğim bir konu.  Herkesi becerisine, emeğine göre görevlendirdik. Bir yılı çok iyi geçirdik diyebiliriz. 70 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Önümüzdeki 20 yılda nüfusun 130 binlere dayanacağını hesaplıyoruz ve adımlarımızı buna göre atıyoruz” dedi.  

NARLIDERE’NİN BİRÇOK AVANTAJI VAR
Narlıdere’nin birçok avantajının olduğunu vurgulayan Başkan Engin, “Ulaşım bunlardan biri…Narlıdere metrosu bitecek. En kolay ulaşım ilçemize olacak. En başta koyduğumuz hedefler var. Özellikle Karabağlar, Konak gibi bölgelerden günü birlik Narlırdere’ye geleceği ve İzmirlilerin vakit geçireceği alanlar oluşturacağız. Bundan hem Narlıdereliler hem de çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız yararlanacak” dedi.

TEK TEK VİZYON PROJELERİNİ ANLATTI!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, projelerini şu sözlerle anlattı:

“Narlıdere İzmir’in merkezinde bir ilçe. Doğal üstünlükleri  olan, denize kıyısı, orman alanları mevcut, ulaşımı kolay…Biz ilçemizin ekonomisini daha güçlendirmek istiyoruz.  Yukarı köy projemiz var. Tarihi bir bölge.  100 yakına binayı burada restore edeceğiz. Denizi daha aktif kullanmak istiyoruz. Bu çerçevede butik otelciliği özendirmek istiyoruz. Sokak yayalaştırılmasına öncelik vereceğiz. İzmir’in şehir içinde tek olacak bir projemiz var. Bisiklet yolu. Denizle ormanı buluşturuyoruz. Önümüzdeki yılın Temmuz ayında bu proje bitecek. Vatandaşların dinleneceği yiyip içecekleri alanlar olacak. Yeni meydanlar yapacağız. Pir Sultan Abdal Parkı 254 bin metrekare alanda yapılacak. Metro bittiğinde Narlıdere çok rahat gelinebilecek bir noktaya ulaşacak. Ayrıca ilçemiz spor, kültür ve sanat kenti olacak. Çocuk senfoni orkestrasını kurduk. Bu bir ilk. Ailelere ve eğitmenlere teşekkür ediyoruz. Sahil evlerinde tenis kulübü kuracağız. İki yıl içinde bitirmek istiyoruz”

BELEDİYECİLİK İCRAAT İŞİ
“Belediyecilik icraat işi” diyen Başkan Engin, belediyeciliğin klasik hizmetlerinin yanında yeni dönemde yerinden yönetim, yerel kalkınma, tarım ve turizmin de çok önemli olduğunu vurguladı. Engin, “Biz bunun farkındayız. Dünyada şehirler, ilçeler yarışıyor. Öne çıkanlar refah içerisinde yaşıyorlar. İşsizlik azalıyor. Turizm, doğa, çevre gibi unsurlar kalkınmada dikkat edilmesi gereken noktalar. İş dünyasından geliyor olmam, hızlı kararlar almamızı sağlıyor. İl başkanlığı dönemimde belediyelerle sıkı bir şekilde proje çalışmamız olmuştu. Bu da bize avantaj sağladı”

BİRBİRİNİ DESTEKLEYEN HEDEFLERİMİZ VAR!
Her yıl ilçeye bir kreş kazandıracaklarını, bunun ilkini açtıklarını ikincisini de önümüzdeki Ağustos ayında hizmete açmayı planladıklarını anlatan Engin, “Kreş projelerini önemsiyorum. Çocuk senfoni orkestrası çok önemsedik. Kadın kooperatifi kurduk.  Üretim ve satış yapıyor. 50’ye yakın kadın üretim yapıyor. Bunu 100’e çıkarmayı düşünüyoruz. Turizm hedefiyle 10’a kadar satış yeri ayarlayacağız. Burada ürünler pazarlanacak. Onlara pazarlama gibi kurslar veriyoruz. Eylülde 150 örencimize meslek kurslarına başlıyoruz. İş garantili olacak. Her yaptığımız iş önemli. Birbirini destekleyen hedefler. Dünya Slow Food birliğine üye olduk. Narlıdere’yi gastronomi, sağlıklı gıda kenti yapmak istiyoruz. Birliğin İtalya’daki merkezi ile temas halindeyiz. Slow Food sağlıklı, iyi temiz gıda demek. Bu virüsle yerel gıdanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu ihtiyaçlara cevap verecek. Her şeyin fabrikasyon olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Küçük üreticilerle yola çıkacağız” dedi.

PARK ORMAN NARLIDERE GELİYOR
Narlıdere Belediye Başkanı Engin, 15 bin metrekare alanda Park Orman Narlıdere projesini hayata geçireceklerini söyledi. Engin, “Gerçekten tabiat harikası bir bölge… Dereler, ağaçlar…Şehir merkezine 1.5 kilometre. Bisiklet yolu ormandan denize kadar getirecek. Ayrıca Sahil Evlerine bir çay bahçesi yapacağız” dedi.

KORONAVİRÜSE KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE
Engin, koronavirüse karşı topyekun bir mücadele yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Böyle bir kiriz 100 yılda bir geliyor. İnsanlık tarihi açısından da önemli. İşbirliği içerisinde bu kriz çözülebilir. Bir ay önce başlayan süreçte tüm önceliğimiz bu oldu. Büyükşehirle, kaymakamlıkla,  sivil toplum örgütleriyle çok güzel işbirliği yapıyoruz. İşbirliği yapılmadan çözülemeyeceğini gördük. Dezenfekte, maske dağıtımlarımız sürüyor. Vatandaşımı bilgilendiriyoruz.  65 yaş ve üstülerin alışverişi ekmek. Binlerce kişi erzak dağıtıyoruz. Çok iyi gidiyor. Parti ayrımı yapmıyoruz.”

NARLIDERE’NİN EKONOMİSİNİ YÜZDE 100 ARTIRACAĞIZ
5 yılın sonunda tasarladıkları tüm projeleri hayata geçirmek istediklerini, zamanlama konusunda da önde gittiklerini ifade eden Engin, “Seçim döneminde verdiğimiz  sözlerin en aza iki katı iş yapacağız. Narlıdere ekonomisini yüzde 100 artıracağız. Bu sözü yerine getireceğiz. Türkiye genelinde en yüksek oy oranına ulaşmanın sorumluluğunu taşıyorum. Bu şampiyon ilçeye yakışan icraat yapmak istiyoruz. 5 yılda bu hedefleri daha da aşacağımıza inanıyoruz. Kamuoyu araştırması bize gösterdi ki yüzde 95’lere varan oranda projelere destek var. Demek ki bu projeler ihtiyaçmış. Küçük bütçelerle, kıt olanaklara her türlü projeler pek ala yapılabiliyormuş. Güzel işlerle bunu göstermek önemli… Bizim de borcumuz var. Bunu bahane etmiyoruz. Borcu bilerek seçildim. İyi yönetici; zor olanakların olduğu yerde iyi işleri yapmayı becerir. Partimizle özdeşleşmiş biri olarak bize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Narlıdere, İzmir’e ve partimize karşımı sorumluluğumuz var” diye konuştu.