GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun, “Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır” sözleri yankı bulmaya devam ediyor.

BATUR’DAN AKSİ AÇIKLAMA GELDİ
Kocaoğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur konuyla ilgili açıklama yaptı. Batur, şunları söyledi:
“24 Haziran seçimlerinden sonra partimizde başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları; hem partimiz, hem de ülkemiz açısından son derece önemli olan yerel seçim öncesi; partimize katkı yerine; enerji kaybı ve ayrışma getireceği açık olup, zamanlaması doğru değildir. 24 Haziran seçimlerinde gerek Sayın Muharrem İnce’nin performansı; gerekse Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke ve siyasi tarihimize demokrasi dersi veren hamleleri; ve de siyasi tercihleriyle iktidarın Meclis’te tek başına çoğunluk sağlamasının önüne geçilmiştir. Kasım ayında olası erken yerel seçim tartışmalarının yapıldığı bugünlerde; partimizin olağanüstü kurultaya götürülmesinin, zaman ve enerji kaybına yol açacağı açıktır. İktidar; yerel seçim başarısından geçmektedir. Bugün partililerimiz olağanüstü Kurultay hesapları içinde olmak yerine tek bir vücut halinde; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde başarıya kilitlenmelidir”