GÜNDEME BAKIŞ - Menemen açısından tarihi  bir gün yaşandığının altını çizen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, "Ortaklaşa üç sivil toplum kuruluşu ile kadim bir sorun haline gelmiş ulaşım sorununu el birliği ile çözdük. 31 Mart öncesinde çok ciddi anlamda Menemen'de ulaşımla ilgili sıkıntıların var olduğunu biliyorduk. Yaptığımız görüşmeler sonrasında da bu sıkıntıların var olduğu bize iletilmişti. 200 bin nüfuslu Menemen'de sanki 20 bin nüfuslu küçük bir kasabaymış gibi görülüyordu. Büyükşehir Belediyesi'yle ve UKOME'nin yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonunda Menemen'de devrim niteliğinde kararlar alındı. Bu kararla birlikte ulaşım sıkıntısı minimuma inecek" dedi.


HATLAR ARAÇ TAKVİYESİ!
Menemen'in şu anda kent içindeki 6'ncı büyük ilçe olduğuna dikkati çeken Aksoy, "Nüfusu en hızla artan kentlerin başında geliyoruz. Bir sonraki seçime belki de 5'inci en büyük kent olarak gireceğiz. İlçemizde artan şehirleşme ile yaşadığımız bu sıkıntı son bulmuştur. Oda başkanlarımızla hep birlikte omuz omuza gelerek bu sıkıntıyı çözdük. Merkez ile mahalleler arasında bir kopukluk söz konusuydu. Ulukent- Menemen Hattı'na 15 araç, Menemen-Kent 2 Hattı'na 5 araç, Menemen- Villa Kent Hattı'na 5 araç, Menemen- Belediye Evleri Hattı'na 5 araç, Menemen- Atatürk Mahallesi Hattı'na 9 araç, Menemen Asarlık Hattı'na 3 araç koyduk. Aynı zamanda Menemen Emiralem Hattı'ndaki minibüslerimiz Yahşeli'ne giremiyorlardı. Bu kararla birlikte artık Yahşeli'ndeki halkımız da Menemen'e ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmayacaklar. Menemen'in bir kentli olabilmesi için alınan en büyük kararlardan biridir. Artık Menemen kentli olmuştur. Menemen'in iç ulaşım sıkıntısı bitmiştir. Burada sivil toplum kuruluşlarıyla ve Menemen Belediyesi oturup ciddi bir koordinasyon kurarak Büyükşehir'den ve UKOME'den olurumuzu aldık. Bu alınmış çok büyük adımdır. İzmir'de Menemen ile alakalı yaşanan algının kırılması noktasında da kırılan en büyük adımdır. Biz Menemen halkımızı ve hemşehrilerimize bu müjdehyi vermek istedik. Farklı bir algı söz konusuydu. Menemen'deki esnaf odaları kendi aralarında anlaşamıyor deniliyordu. Bu konuyla ilgili esnaf odaları da yan yana geldi. Özellikle İzmir'deki algı bununla ilgili sorunun çözülmemesi ile ilgikli bunu gösteriyorlardı. Artık 200 bin nüfusa ulaşan Menemen kendi içindeki ulaşımı sağlar hale geldi. Pazartesi gününden itibaren toplam 42 araç ile birlikte Menemen'in sıkıntısı bitiyor" diye konuştu.  

MENEMEN’E YENİ GARAJ GELİYOR
Menemen'de sorunların hem araç fazlalığı hem de güzergah eksikliğinden kaynaklı olduğunun da altını çizen Aksoy, yeni bir garaj müjdesi de verdi. Başkan Aksoy, “Yeni hatlarımızla birlikte iç ulaşım sorunu tamamen değişmiş oluyor. Menemen Garajı 50 yıllık bir garaj. Bu garajın değişmesi gerekiyor. Bizim yeni bir garaj projemiz var. Mekanlar değiştikçe insanlar değişir. Siz mekanları değiştirmedikçe gelenekler devam eder. Burada sorunlar esnaf arkadaşlarımızla alakalı değildi. O mekan değişmedikçe, Menemen'e ve İzmir'e yakışır hale gelmedikçe insanlar değişmeyecektir. Esnafımızın daha iyi hizmet verebilmesi için dışarıda durup insanımızın çayını kahvbesini içebilmesi için yeni ve modern bir garaj yapacağız. İzmir'deki algı tamamen ortadan kalkacak. Biz mekanı da değiştirerek bu sıkıntıyı tamamen ortadan kaldıracağız. Garajla ilgili esnafımızla bir araya gelip yeni projemizi 1 aylık bir zaman içinde oluşturacağız. Bu işin eninde sonunda muhatabı şoför esnafımızdır. Yeni yerimizle birlikte öfke kontrolü, psikoteknik gibi eğitimler de vereceğiz. Kentkartla ilgili de bir sıkıntı yaşamayacağız. Esas olan artık Menemen'i İzmir'e entegre etmektir" dedi.


BAŞKANLAR’DAN AKSOY’A TEŞEKKÜR!
Menemen Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, "İçinizde en uzun meslekte yöneticilik yapan ağabeyiniz benim. Sevgimi ve heyecanımı tarif etmem mümkün değil. Bize sahip çıkan bir belediye başkanımız var, Büyükşehir'e ve ESHOT'a çok sefer gittik. Bu birlik ve beraberlik hasıl oldu. İlçe içindeki sorunlarımızı çözmüş olduk. İzmir ve Menemen arasında çalışan esnafımız da tek sıra gidip tek sıra dönüş yapacaklar. Dolayısıyla kamuoyunda oluşan haksızlık söylemlerine karşı da çalışacağız. Bu toplantı bir devrim niteliğindedir. Geçmişi geride bırakıyoruz. Menemen ve İzmir çalışmaları konusunda yeni bir başkanlık yapıyoruz. Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. İşin baş mimarının Aksoy olduğunun altını çizen Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, şu ifadeleri kullandı: "Daha önce de bu konuyla girişimlerimiz oldu ama sonuç alamamıştık. Yeni güzergahları seçimden sonra belediye başkanımıza iletmiştik. Belediye başkanımız bu konuyla ilgili çok hassas davrandı. Yapılan görüşmeler sonucunda bir neticeye varıldı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Arabalarımız çok azalıyor. Şu anda 133 arabayla çalışıyoruz ve bu da çok ciddi bir sıkıntı yaşatıyordu. Arabalarımız azaldıktan sonra dakikaları azaltacağız ve aradaki sıkıntıların önüne geçeceğiz"
Menemen Otobüsçüler Odası Mehmet Demirel de, "Bir sözleşme yaptık İzmir ve Menemen'de. Lütfi Başkan bir ay süre verdi ve bunu düzelteceğiz. Hem Menemen'de hem de İzmir'de olacağız" diye konuştu.