Seçim bölgesi olan İzmir'de çalışmalarını sürdüren Başkan Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçen pazartesi gününden itibaren seçim bölgesi olan İzmir'de çalışmaları yoğunlaştırdığını vurgulayan Yıldırım, çalışma sistemine dair de, "Özellikle bu yaptığımız çalışmalarda miting ağırlıklı değil de daha ziyade İzmir'in kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri, gençler, bazen rastgele bir yerde durup orada vatandaşlar ile bir araya geldik. Sohbet ettik. Kurgulanmış programlar dışında böyle doğaçlama programları tercih ettik. Bunların faydalı olduğunu gördük. İzmir farklı bir il. Her yönü ile farklı bir il" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Somut hizmet siyasetine rağmen İzmir'de bir seçmen kitlesi bazen hizmeti almadığı halde bile, bu Türkiye'nin değişik bölgelerinde ama daha çok sahillerinde kendini gösteriyor, böyle bir sosyoloji ve onun da bir siyasal uzantısı olmuş adeta. Bu noktada nasıl bir diren veya nasıl bir yaklaşım tarzı var" sorusuna da dikkat çeken bir cevap verdi. Genel yapısı ile İzmir'in demokrasi şehri olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Özgürlüklerin, Fethi Okyar'ın parti kurma teşebbüsünde 35 bin 40 bin kişinin karşıladığı şehir. İzmir sürekli özgürlükleri ön plana çıkaran, demokrasiye sahip çıkan, istiklal mücadelesinin yapıldığı, ilk kurşunun atıldığı, sizin meslektaşınız Hasan Tahsin, daha sonra istiklal harbimizin başarı ile sonuçlandığı, Atatürk'ün zafer ilan ettiği bir şehir. İktisat Kongresi'nin ilk toplandığı şehir, fuarlar şehri. Birçok ilkleri var İzmir'in. İzmir uzun süreden beri, Ahmet Piriştina'dan sonra, CHP'ye yerel yönetimlerde ağırlıklı olarak geçti. Ve o gün bugün, biraz İzmir seçmeninin bir kısmı ideolojik bir duruş gösteriyor. Bunun alt yapısını hazırlayan oradaki yerel yönetimler. Şöyle birşey var sanki; İzmir Cumhuriyetin kalesi, laikliğin kalesi, bunun için bizim İzmir'i korumamız lazım. İzmirliler'in sanki İstiklal Savaşı'ndaki görevleri devam ediyor gibi bir motivasyon vermeye çalışıyorlar. Ama bu artık eskisi kadar iş görümüyor."


"İZMİR'DE OYUMUZU HEP ARTTIRDIK"
Her seçim öncesi Atatürk'ün İzmir hakkında söylediği sözlerin, posterlerinin bütün  billboard'lara verildiğini aktaran Başbakan Yıldırım, "İzmir'e sahip çıkın. İzmir'i AKP'ye kaptırmayalım falan gibi sözler hep gördük. Ancak biz İzmir'de AK Parti olarak oyumuzu her seçimde artırdık. Yüzde 17 ile başladık yüzde 37'ye kadar çıktık. Ben İzmir'de durumu çok iyi görüyorum" dedi.

Açıklamalarında gençlere dair mesajlar da veren Yıldırım, şöyle dedi: "Gençlerin en büyük endişesi, 'Genç işsizlik artıyor, üniversite okuyoruz, ne olacak, bizim için nasıl bir çözüm üreteceksiniz?' Gençlerin daha iyi şartlarda hayat sürmesi için, daha iyi şartlarda iş imkanlarına sahip olması için ne projeleriniz var? Bunları sordular. Gençlerin Türkiye'de değil dünyada da gençler ile ilgili gelecek endişesi günden güne arıyor. Bazı Avrupa ülkelerinde genç işsiz sayısı yüzde 50'ye varıyor. Bizde de yüksek. Genel işsizilik ortalamasının 5-6 puan üzerinde. Yeni dönemde mutlaka gençlerin birinci derecede gençliğin ele alınıp hem eğitim hem de eğitim sonrası gençlerin enerjisini Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına dönüştürecek projeleri hayata geçireceğiz. Gençlerin geleceğe yönelik işsizlik ile ilgili konuları ve endişelerini gidermenin yolu, eğitim sistemini yeni baştan, gençlerin hayata hazırlanmasına yönelik ele alınmasına bağlı. Biz de ne yazk ki 28 Şubat eğitim sistemimizin bütün birikimlerini yok etti."

YARIN ÖNCE AYDIN'DA SONRA İZMİR'DE
Başbakan Binali Yıldırım, yarın (cuma) İzmir'deki seçim çalışmalarına devam edecek ve Aydın Kent Meydanı'nda saat 18.00'de Kent Meydanı'nda miting yapacak. 24 Haziran seçimleri için milletvekili adayı olduğu İzmir'de çalışan Başbakan Binali Yıldırım, yarın (cuma) saat 10.00'da Yaşampark'ta girişimci kadınlarla buluşacak, ardından İTOB'ta veri merkezi açılışını yapacak, ardından Menderes Belediyesi'nin düzenlediği yörük şenliğine katılacak, saat 18.00'de Aydın Kent Meydanı'nda miting yapacak. Aydın'dan sonra yeniden İzmir'e gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım, Torbalı Ayrancılar'da da miting yaptıktan sonra Buca'da ev toplantısı düzenleyecek. Başbakan, pazar gününe kadar İzmir'de kalacak.