Balkan göçmenleri dernekleri başkanları Cumhur İttifakı Karabağlar belediye başkan adayı Bilal Doğan'ı ziyaret ederek desteklerini ilettti. Ziyarete İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Ok, Delçova Sarevolalılar Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özkan Maksutoğlu, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Yıldız, Uluslararası Balkan Federasyonları Başkanı Ekrem Selimler, Güreler Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Tevfik Aguş ve Bornova Arnavutları Derneği Başkanı Melek Taşoğlu katıldı.

Ziyarette 31 Mart seçimlerinin yalnızca yerel bir seçim olmadığının altını çizen Doğan, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını belirtti. Türkiye üstünde oynanan tüm oyunları 31 Mart seçimlerinde hem Türkiye'de hem de Karabağlar'da boşa çıkaracaklarını dile getiren Doğan, güçlü Türkiye'nin İslam ve Türk aleminin güvencesi olduğunu söyledi.
GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ BALKANLAR VURGUSU
"Türkiye güçlüyse, Balkanlar'daki, Bulgaristan'daki, Makedonya'daki Türkler, Müslümanlar da güçlüdür" diyen Doğan, Balkan kökenli tüm seçmenleri Ak Parti'ye destek vermeye çağırdı. Avrupa’nın son yıllarda farklı amaçlarla Türkiye’ye odaklandığını ve amaçlarının kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye'yi yapılandırarak siyaseti dizayn etmek olduğunu söyleyen Doğan, "AK Parti'ye verilen destek yalnız bir partiye verilen destek değildir, ülkenin geleceğini sigortalamaktır. Milletin birliğini, beraberliğini korumaktır. Balkan ülkelerine nefes aldırmaktır. İslam coğrafyasını canlı ve kararlı kılmaktır" dedi.
'TÜM OYUNLARI BERABER BOZACAĞIZ'
Türkiye'nn tüm dünya mazlumlarının anavatanı olduğunu dile getiren Doğan, ülkenin 16 yıl içinde edindiği gücü kırabilmek adına dış güçlerin tüm güçleriyle oyun kurduklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminde başarısız olan güçlerin şimdi de ekonomi tabanlı tuzaklarla Türkiye'yi dize getirmeye çalıştığını aktaran Doğan, "Türkiye’yi bertaraf edebilmek için emperyalist güçler büyük bir oyun içerisine girdiler, 15 Temmuz’da denediler başaramadılar, şimdi de aynı geçtiğimiz seçimde olduğu gibi seçim öncesi ekonomiyi kargaşaya sokmak için uğraşıyorlar ama inşallah biz bu oyunu yine bozacağız. Biz bu güçlere en iyi cevabı 31 Mart'ta yalnız Karabağlar'da değil, tüm İzmir'de ve Türkiye'de hep beraber vereceğiz. Türkiye’nin güçlü olabilmesi için 31 Mart'ta partimize sahip çıkmamız gerekiyor. Özümüz bir gücümüz bir olmalı" diye konuştu.
BALKAN GÖÇMENLERİNE SÖZ VERDİ
Uzun yıllar boyunca Balkan coğrafyasında kendi haline bırakılan Türk ve Müslüman milletlerin AK Parti hükümeti ile birlikte yeniden kendilerine güven duymaya başladıklarını yüzlerini Türkiye'ye çevirdiklerini söyleyen Doğan, seçilmesi halinde Karabağlar'ı hak ettiği konuma taşıyacağının da sözünü verdi. İzmir'in en yoğun nüfusunu oluşturan Balkan göçmeni kökenli vatandaşların vatanına ve milletine bağlı olduğunu da ifade eden Doğan, Balkan göçmeni bir ailenin damadı olarak sorunlarını, isteklerini ve çözümlerini çok iyi bildiğini ve bunun için var gücüyle çalışacağını aktardı.