Halil İbrahim GÜLER - GÜNDEME BAKIŞ -  Balçova'da kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı ve 7 yıldır ilçe Başkanlığı koltuğunda oturan Aygül Eryılmaz kongrede aday olmayacağını açıkladı. Partililerle yaptığı görüşmenin ardından böyle bir karar aldığı belirtilen Eryılmaz’ın yerine CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın sandıkta tek aday olarak oylanacak.

ÖRGÜTÜMÜZLE BÖYLE BİR KARAR ALDIK

Konuyla ilgili açıklama yapan Eryılmaz, “Daha önceki yaptığımız açıklamalarda da örgütümüzle konuşup karar vereceğimizi söylemiştik. Örgütümüzle konuşup konuştuk böyle bir karar aldık. Aday olarak Binnur Akın arkadaşımızı çıkardık. Çok başarılı bir arkadaşımız. Görevini başarıyla yürütecektir. Siyaseti bırakmadık. Hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman desteğimizle yanında olacağız” dedi.

BİNNUR KAYA'NIN BAŞKANLIĞI NEREDEYSE KESİNLEŞTİ

Mevcut Başkan Aygül Eryılmaz aday olmayacağını açıklarken, delegeler Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın’ın ilçe Başkanı olması için önerge verdi. Tek liste olarak gidilecek seçimde konuşmaların ardından yapılacak oylamada Binnur Akın’ın yeni ilçe başkanı olacağı neredeyse kesinleşti. 

Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Milletvekili Tacettin Bayır, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Eski Milletvekilleri Ali Yiğit ve Musa Çam, Önceki Dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve sivil toplum örgütü yöneticileri katıldı.