GÜNDEME BAKIŞ- (Özel Haber) Geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Alaçatı Turizm Merkezi'nin sınırları yeniden belirlenirken, Çeşme'de Ildır Mahallesi'nin olduğu bölge ve Germiyan Yalısı'ndan Mersin Körfezi'ne kadar olan geniş bir alanda kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi (KTKGB) olarak ilan edildi.

ACİL KAMULAŞTIRMA KARARI!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çeşme ve Urla’da turizm alanlarını genişletmek için acil kamulaştırma kararı aldı. Kamulaştırmaların Alaçatı-Zeytineli arasındaki çorak arazide kamulaştırma yapılacağı öğrenildi.

YAZI GÖNDERİLDİ
İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırımlar Şube Müdürlüğü tarafından ilgili yerle gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımızca turizmde ürün çeşitliğinin artırılması, turizm faaliyetlerinin yılın tamamına ve ülke geneline yayılarak ülkemizin turizm gelirlerinin artırılması, yeni istihdam alanları oluşturularak ekonomiye katkı sağlaması ve ayrıca dünyada değişen turizm taleplerinin karşılanması amacıyla ülkemizin sahip olduğu ve turizmin temel dayanak noktası olan doğal kültürel ve tarihi güzelliklerin koruma kullanma dengesine öncelik vererek bulundukları bölgenin ve ülkemizin menfaatlerini doğrultusunda değerlendirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bakanlığımızca Çeşme KTKGB sınırları içinde yürütülecek planlama çalışmalarına hazırlık sürecinde potansiyel alanların turizm amaçlı değerlendirilmesine yönelik etüt ve inceleme çalışmaları kapsamında KTKGB sınırları içerisinde kalan özel mülkiyete ait alanların bütüncül planlama kararları oluşturulmasına imkan sağlamak üzere kamulaştırılmasına ihtiyaç vardır. Çeşme Alaçatı ve Urla Zeytineli Mahallesi’nde bulunan taşınmazların kamulaştırma işlemlerine ivedilikle başlanacaktır.