GÜNDEME BAKIŞ / ÖZEL – Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk özel açıklamasını Gündeme Bakış’a yaptı. Pakdemirli, bakanlık bürokratlarından daha önce yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili brifing aldığını belirterek, “Tüketiciyi gıda enflasyonuna ezdirmeyeceğiz. Aynı şekilde de üreticiyi kar edebileceği bir ortam yaratacağız. Tüketici aşırı yüksek bir enflasyonla karşılaşmayacak.  Manava, markete giden teyzemiz olabildiğince iyi fiyatlarla, elini yakmadan filesini doldurabilecek. Yapacak çok işimiz var. Bunun farkındayız. Bakanlığımızın çok fazla kuruluşu var. Şimdi bürokratlarını dinliyorum. Vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

FOTO GALERİ: KABİNENİN EN RENKLİ BAKANI

DENGE SAĞLANACAK
Kamuoyunun uzun süredir gündeminde olan yüksek et fiyatlarıyla ilgili Pakdemirli, “Et üretimi ve tüketimi ile ilgili zaman zaman dengesizlikler olabilir. Bu dengesizliklerin giderilmesi noktasında çalışma yapacağız. Zoru hemen yapacağız imkansız ise biraz zaman alır. Biz Egeliler her zaman böyle söyleriz” dedi.

BİR ZAMANLAR BABAMIN ELİNİ TUTUP GELDİĞİM…
Pakdemirli, merhum babası Ekrem Pakdemirli ile zaman zaman meclise geldiğini hatırlatarak, “Babamın elini tutup TBMM’ye geldiğim çok olmuştur. Şimdi bakan olarak bu çatı altına geldim. Gerçekten çok farklı bir duyguydu. Şimdi babamın yokluğunu daha iyi hissediyordum. Keşke babam da olsaydı ve bu günleri görseydi” dedi.

ANNEM GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Bakan olduğunu annesi Nuran Pakdemirli’ye telefonda haber verdiğini anlatan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Annem; haberi alınca çok mutlu oldu. Çok duygulandı, ağladı. Ben de çok duygulandım” dedi.