GÜNDEME BAKIŞ - CHP Bornova’nın efsane ilçe başkanlarından Hikmet Sökmen’in oğlu Özdemir, Bornova Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı. Sökmen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla neden aday adayı olduğunu açıkladı.
Sökmen’in açıklaması şu şekilde:

BABANIM VASİYETİ: CHP’DE SİYASET YAP
“Dedem Rıdvan Sökmen Cumhuriyet Halk Fıkrası'nda babam Hikmet Sökmen ise Cumhuriyet Halk Partisi'nde hayatları boyunca mücadele ettiler. Hikmet Sökmen 20 yıla yaklaşan süreyle Bornova'da CHP' de en uzun süre ilçe başkanlığı yapan kişidir ve belediye meclis üyeliğinden başka hiçbir göreve talip olmamıştır. Rahmetli babamın ölüm döşeğinde bana vasiyeti aynen şöyledir" oğlum, ben bugün yarın gidiyorum. Eğer benim gözüm açık gitsin istemiyorsan mutlaka CHP'de siyaset yap, sen çalışkan ve doğru bir adamsın. Mutlaka işin içine gir, memlekete millete faydan dokunsun."...

ECEVİT’E OLAN SEVDAM NEDENİYLE DSP’DE UZUN YILLAR SİYASET YAPTIM
Bilhassa siyaseti yakinen takip eden İzmirliler ve Bornovalılar iyi bilirler. Rahmetli Ecevit'e olan sevdam nedeni ile ben uzun yılar Demokratik Sol Parti'de siyaset yaptım. Bornova İlçe Başkanlığı, Bornova Belediye Başkan adaylığı ve İzmir İl Başkanlığı görevlerini üstlendim. İl başkanlığımın devam ettiği sırada çok sevdiğim ve hiçbir zaman unutamayacağım rahmetli baro başkanım Nevzat Erdemir'in ısrarı ile İzmir Barosu Yönetim Kurulu'na girdim. Etik olmayacağı için de o zaman siyaseti bıraktım. 2008-2010 yılları arasında çok sevdiğim avukatlık mesleğinin en yüksek merhalesi olan baro başkanlığı görevini de üstlendim.

CHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZLA KÖY KÖY DOLAŞARAK HALKIMIZA DOĞRULARI ANLATTIK
Barodaki görevlerimi tamamladıktan sonra ise tekrar siyasete döndüm ve 2010 yılından bu yana CHP'nin kayıtlı üyesi olarak olanca gücümle çalışıyorum. Referandum oylamalarında bir grup CHP'li arkadaşımla birlikte köy köy dolaşarak halkımıza doğruları anlatmaya çalıştık. Bundan evvelki genel seçimlerde de iki kez CHP' den milletvekili adayı oldum. İlçe ilçe dolaşarak güzel Türkiye'mizi karanlıklar ülkesine götürmek isteyenlere karşı tüm halkımızı aydınlık yollarda yürümeye davet ettim. Halen de fırsat buldukça, mümkün olduğu kadar vatandaşımızı CHP'nin aydınlık ve umut dolu yolunda yürütmek için çaba harcamaya devam ediyorum. Gerek mesleğimde, gerekse de siyasette tecrübemin zirvesinde sayılırım. Maddi olarak siyasetten hiçbir beklentim yoktur. Allah'a şükür 36 yıllık avukatlık mesleği bana bu fani dünyada edinebileceğim her şeyi verdi. Çok değerli bir eşim, iki aslan gibi oğlum bir de güzel ve nazik bir gelinim var. Maddi yönden hiçbir eksiğim yok ama manevi yönden üzgünüm, bahtsızım ve mutlu değilim, çünkü güzel Türkiye'mde halen işsiz, güçsüz olan milyonlarca genç ve evine ekmek götüremeyen yüz binlerce aile reisi var.

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIK BAŞVURUMU GERÇEKLEŞTİRDİM
Bir belediye başkanının boyunu çok aşar belki ama iyi bir idareci, çalışkan, planlı ve doğru bir belediye başkanının beldesine çok büyük katkılar sağlayabileceğine yürekten inanıyorum. Bornova'da doğmuş, Havuzbaşı'ndan, Mansuroğlu sınırına kadar Bornova'nın tüm mahallelerini ve köylerini iyi bilen, buralardaki sorunları birebir yaşayan tecrübeli ve memleket sevdalısı bir evladınız olarak 2019 Mart ayı içerisinde yapılacak olan mahalli seçimlerde Bornova Belediye Başkanlığı için aday adaylığına müracaat etmiş bulunuyorum. Takdir tabi ki genel merkezimizin. Ama, bu görev için uygun görülsem de görülmesem de Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş, atalarımın partisi CHP' den çok sevdiğim Bornova'ma belediye başkan aday adayı olmak dahi benim için gururların en büyüğüdür. Bu gururumu daha da büyütmek ve herkesle paylaşmak için çok daha fazla çalışacağıma ve başkan adayı olduğum takdirde tüm Bornova Halkı ile birlikte, Türkiye'nin üzerine çökmüş olan kara bulutları öteleyen ilk rüzgarları Bornova'dan estirmeye başlayacağımıza yürekten inanıyorum.
Benimle birlikte yola çıkmış bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor,2019 yerel seçimlerinin Türkiye'de yeni bir çığır açan ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını müjdeleyen ışıkların gözleri kamaştırdığı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Saygılarımla.”