Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci İzmirli kadınlarla kahvaltıda buluştu. AK Parti İzmir İl Kadın Kolları’nın düzenlediği kahvaltıda konuşan Zeybekci, kendisine 2004 yılında sorulan bir soruyu ve o soruya verdiği yanıtı da paylaştı. Ayşen Zeybekci o soruyu şu sözlerle anlattı:
“2004 yılında seçimin sonuna doğruydu. Nihat Bey Denizli için projelerinden bahsediyor, basın toplantıları düzenleniyordu. Bir basın mensubu bana bir soru yöneltti. Eş olarak siz ne yapacaksınız? dedi. Ben ise şu cevabı verdim: ‘Nihat Bey’i Denizli’ye verdim. Gördünüz bu kadar projenin yapılması için gece gündüz çalışmayı gerektiriyor. Ne ev kalır ne iş kalır. Geri kalan ne varsa ben toparlayacağım.’ Nitekim de öyle oldu. Nihat Bey’i şimdi de İzmir’e vermeye geldim. Mevzu hizmetse, mevzu vatandaşsa biz var gücümüzle çalışmaya hazırız.”

Kahvaltılı toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ da, “Hepimiz görünmeyen kahramanlar olarak eşlerimize destek vererek, bu davaya önemli katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi hep beraber yol alacağız. Güç birliği içinde hareket edeceğiz. Kadın Kolları olarak sadece çalışan değil, siyasete yön ve karar alma mekanizmalarında da etkin rol oynayan bir teşkilatız” dedi.

LİSTEDE 115 KADIN YER ALDI
İzmir’deki meclis üyelikleri listelerinde 115 kadının yer aldığına dikkat çeken Büyükdağ, “Meclis üyelikleri listelerinde kadınlar olarak daha güçlü olarak yer aldık. Büyükşehir meclisinde de bu sene daha fazla kadınımızı göreceğiz. Bu noktada bize güvenen ve destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin kalkınması ve gönül belediyeciliği yolunda kadınlar olarak üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 31 Mart’ta da zafere ulaşmak için çok gayret edeceğiz. Yorulmadan çalışacağız” diye konuştu.

“NİHAT BEY’İN FELSEFESİ İNSAN ODAKLI HİZMETTİR”
Ayşen Zeybekci kahvaltı programının ardından İzmirli kadınlarla ev ziyaretlerinde de bir araya geldi. Bornova’ya bağlı mahallerde evlere konuk olan Ayşen Zeybekci, kendisinden ulaşım konusunda yardım talep eden vatandaşları dinledi. Zeybekci, “gittiğimiz birçok evde İzmirli insanlar ulaşımdan yana çok dertli. Trafik problemi bu şehirde çok fazla. Şehrin bir trafik planı olmadığı için navigasyon ile bile gitmekte zorlanıyor insanlar… Park yeri konusunda ciddi sorunlar var. Bir ekiple oturulup master plan çıkarılıp bu sorun temelden çözülür” diye konuştu. “Nihat beyin felsefesi insan odaklı hizmettir” diyen Zeybekci, “Yeni iş alanları oluşturulacak, sağlık turizmi geliştirilecek. İzmir'in adı dünyanın dilinde olacak. Yatırımcı avına çıkılarak İzmir'in gelişim sağlaması için çalışılacak. Modern şehir statüsünde yeni yaşam alanları kurulacak, dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere tüm vatandaşlar ev alabilecek. Günü kurtarma felsefesiyle belediye yönetilmez, uzun vadeli plan yapılmalıdır. Turizm ile kalkınmış, tarımda adını duyurmuş bir İzmir olacak. Tertemiz bir İzmir oluşturacağız. Beş yılın sonunda İzmir'in bu halini unutacaksınız” ifadelerini kullandı.
Ev ziyaretlerinin ardından Bornova’da bulunan İzmir Çağdaş Özürlüler Derneği’ni de ziyaret eden Ayşen Zeybekci, dernek yöneticileri ile bir araya geldi.