UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Efes Antik Kenti'ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak, iki etaptan oluşan Efes Antik Kanal Projesi'nde çalışmaların sorunsuz ilerlediğini açıklayan Kaya, "Bu önemli proje iki etaptan oluşuyor. Projenin ilk etabında yer alan 1394 fore kazıktan, 1050 tanesinin çakılma işlemi tamamlandı. Kısa süre içerisinde bu işlem sonuçlanacak. Yine 1600 metrekare alandaki mermer kaplama işlemleri de tamamlandı. Bu etaptaki çalışmaların içinde, 600 metre uzunluğundaki kanal girişinin yeniden düzenlenmesi ve buraya bir yat limanı inşa edilmesi de var. Projenin ikinci etabında ise Pamucak sahilinden Efes Limanı'na kadar olan alan temizlenecek, kanal boyunca tarihi dokuya uygun kesme taşlar döşenecek, çevre düzenlemesi yapılacak" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN İZMİR İÇİN HAZIRLADIĞI 35 PROJE'DEN BİRİSİ
Projedeki çalışmaların, tarihi dokuya zarar vermemek için büyük bir titizlikle yürütüldüğünü hatırlatan Kaya, "Her şey planlandığı gibi sorunsuz ilerliyor. Bu proje, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'den birisiydi. Kendisinin büyük emeği olan bu proje, Selçuk'un ve bölgenin kaderini değiştirecek. 6 bin 130 metre uzunluğundaki Efes Antik Kanalı'nın tamamlanması, Selçuk'umuzu ve Efes Antik Kenti'ni bambaşka bir çehreye büründürecek. Selçuk, kapasitesinin altında turizm hizmeti veren bir destinasyon olmaktan kurtularak turizmde hak ettiği yere ulaşmış olacak" şeklinde konuştu.

AK PARTİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE, SELÇUK YATIRIM REKORU KIRDI
Selçuk'a yapılan kamu yatırımlarından bahseden Kaya, AK Parti hükümetleri döneminde Selçuk'un yatırım rekoru kırdığını söyledi. Yatırımların yeni dönemde de artarak devam edeceğini belirten Kaya, "Selçuk'umuza devasa yatırımlar yaptık. Küçük Menderes'i ıslah projesi ile temizledik, ilçeyi doğalgaza kavuşturduk, İZBAN ile Selçuk'ta ulaşımı kolaylaştırdık, TOKİ ile hemşehrilerimizi kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yapıyoruz, yeni okullar inşa ettik, Hükümet Konağı ve Adliye Sarayı'nı yaptık, bölünmüş yolu yeniledik. Devlet Hastanemizin ihalesi 25 Ekim'de yapılıyor, inşaatına kısa sürede başlayacağız. Antik Kanal'da çalışmalar sorunsuz yürüyor. Selçuk'a gerçekleştirdiğimiz kamu yatırımları yeni dönemde de artarak devam edecek" ifadesinde bulundu.