Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl  Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Bakanlığı görevine 17 Nisan’da atanan Kerem Ali Sürekli’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. AK Parti İzmir İl binasında  gerçekleşen ziyarete CHP kanadından, İl Başkan Yardımcıları Adnan Alabay, Azmi Kumova, Yaşar Erdoğdu, Yasemin Menokyan yer aldı. Toplantıda AK Parti'den ise Dilaver Kişili, Furkan Katmerci, Nail Kocabaş, Sefa Şahin, Koray Battal, Gözde Keskin ve AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan da hazır bulundu.

KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ 
23 Haziran İstanbul Büyükşehir seçimi nedeniyle ziyaretin geciktiğini belirten Yücel, kente katkı sunmak için mevkidaşı Sürekli ile ortak çalışmak istediklerini söyledi. Yücel,  “Yakın zamanda bir seçim atlattık. Bundan sonra artık hizmet odaklı çalışmak gerektiğini düşünüyoruz. Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri çok partili hayata geçiş. Çok partili hayat sonrasında partiler arasında bir hizmet yarışı oluştu. Bunu sadece seçim dönemlerinde yapmak doğru değil. Bugün yerel yönetimlerde biz iktidarız yarın başka bir parti, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olabilir. Önemli olan halkın bize verdiği iktidar ve muhalefet görevini yerine getirmemiz. Genelde AK Parti iktidar. Biz geneldeki iktidar ile yereldeki iktidar olarak İzmir’e ne katabiliriz, kentimize nasıl hizmet edebiliriz? Bunu önemsiyoruz. Sizin de göreve geldiğiniz günden ve öncesinden beri uyumlu yapıda ve kişilikte olduğunuzu biliyoruz. Bugün İzmir’e hizmet için ne yapabiliriz, her konuda çalışmaya hazırız. Sizlerin desteğini önemiyoruz. Bizim üzerimize düşen de ne varsa yapmaya hazırız. Önemli olan halkımıza, milletimize hizmet etmektir. Almış olduğunuz görevde başarılı olmanızı diliyorum” diye konuştu.

ANKARA’DA BİRLİKTE GİTME ÇAĞRISI
Sürekli ise, ülke siyasetine ve yerel siyasete katkı sağlamak için çalışacaklarını kaydetti. Yücel’le İzmir ile ilgili konular Ankara’ya birlikte gidebiceklerini dile getiren Sürekli, “İl başkanı olarak atanmamın akabinde ertesi gün uçaktayken başkanımızın faksı elimize ulaşmıştı. Sonradan telefonla da tebrik ettiler. Bu çok iyi bir başlangıçtı. Ekibine ve başkana teşekkür ediyorum. İzmir’e yeni bir sayfa açacağız. Önümüzde 4 yıl seçimsiz bir dönem var. Bu dönemi hem genel hem yerelde iyi değerlendirmemiz lazım. Başkanımızın iyi niyetine, dileklerine katılıyoruz. Biz genelde iktidarız. Yerelde uzun yıllardır İzmir’de muhalefetiz. Vatandaşımız, milletimiz memleketimiz için icraatlarını gerçekleştireceğiz. CHP icraatlarını yapacak biz takipçisi olacağız, yapıcı eleştirilerimizi yönelteceğiz. Daha iyi nasıl olur onu söyleyeceğiz. Eksik olan yanlış olan bir şey varsa söyleyeceğiz. Yeni sayfayı İzmir’le de sınırlı tutmuyoruz. Gerçekten yeni bir dönem. İstanbul, Ankara’da CHP yereli devraldılar. İzmir’den başlayarak uzlaşma kültürü çerçevesinde hep birlikte hizmet edeceğiz. Ulusal siyasete İzmir’den katkıda bulunacağız. Hep beraber İzmir’e hizmet edeceğiz. Genel iktidarın İzmir’e yönelik projelerini birlikte takip edeceğiz. Ankara’da bizim ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Tarım bakanımız, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz var. Bizi temsil ediyorlar. Sayın başkanım; sayın büyükşehir belediye başkanıyla birlikte talepler noktasında bize her zaman ulaşabilirsiniz. Birlikte Ankara’ya gidebiliriz, bakanlara ulaşabiliriz. İzmir’e ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Bey’in bir söylemi vardı; ‘şimdi tartışmayalım, gerginlik oluşturmayalım, seçime 6 ay kala atmosfere gireriz, yarışırız, gerekirse kavga ederiz. Bunları 6 ay kala başlatalım. Bunun dışında kalan süreyi üreterek geçirelim’ derdi. Ben de buna katılıyorum. İzmir için Türkiye için birlikte yol alalım” diye konuştu.

BUCA METROSU SORUSUNA YANIT: UFAK ŞEYLERE TAKILMAYACAĞIZ
Buca Metrosu’nun Ankara’da 18 aydır onay beklediğinin hatırlatılması ve bu yönde bir çalışma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine konuşan Sürekli, “Orada bir yanlış anlaşılma var. Eksikleri var. Açıklamamızı basına ilettik. Ufak şeylere takılmayacağız. Şuradan gecikti buradan gecikti diye birbirimizi suçlamayacağız. Hep birlikte sorunları giderelim ve çözüm odaklı çalışacağız” dedi.

Öte yandan Sürekli  mevkidaşı Yücel’e en kısa sürede iade-i ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.