GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki gün akşam saatlerinde Ankara’ya gitti. Soyer, başkentte Doğu ve Güneydoğu illerinin il başkanlarıyla Tarabya Balıçsı’nda bir araya geldi.

YÜCEL RAHATSIZ OLDU!
Bu yemeğe İl Başkanı Yücel’in davet edilmemesi partide kriz yarattı. Yücel’in yakın çevresine, “Tunç Bey Ankara’ya geldiğinde bana haber verecekti. Kendisi il başkanları ile bir araya gelince burada olduğundan haberim oldu” dediği öne sürüldü. Yücel’in yemek organizasyonundan rahatsız olduğu kulislerde gün boyu konuşuldu.

İPLER KOPTU, SOYER’DEN TELEFON GELDİ
Özellikle PM’ye önerilecek isimler noktasında Ankara’da ayrı ayrı çalışma yapan Yücel ve Soyer arasında ipler bu yemek sonrası iyice koptu.  Ancak Soyer’in öğle saatlerinde Yücel’i arayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu birlikte ziyaret etmeyi teklif etmesi buzları eritti.

İZMİR BİRLİKTE OLDUĞU GÖSTERMESİ ÖNEMLİ
Kılıçdaroğlu’na yapılan ziyaret öncesi her iki tarafla yakın siyaset yapan isimlerin, “İzmir’in PM’ye önerilecek isimler konusunda hemfikir olduğunu göstermek adına birlikte yapılacak ziyaret önemli” değerlendirmesi yaptığı ifade edildi.

BİR SAAT GÖRÜŞTÜLER
Soyer ve Yücel’in lider ziyareti yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmede PM’ye önerilecek isimlerin telaffuz edildiği ifade edildi.