GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de milletvekili aday belirleme sürecinde sona gelindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İzmir’den sorumlu isim olarak görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, aday adaylarıyla beşer dakikalık mülakat yaptı. Mülakatların ardından milletvekili aday adaylarını destekleyen partililer solğu Ankara’da aldı.

KOCAOĞLU DA GİTTİ
Her fırsatta ithal adaya karşı çıktığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dün genel merkeze giderek temaslarda bulundu. Kocaoğlu’nun İzmir örgütünün hassasiyetini dile getirdiği öğrenildi. Kulislerde Kocaoğlu’nun tarımı iyi bilen isimlerden Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik ve il eski Başkanı Ali Engin isimlerini genel merkeze ilettiği konuşuluyor.

'KİMİNLE ÇALIŞACAK BİZ DE BİLMİYORUZ'
Dün ve bugün bir grup partili kendilerine yakın isimlere destek olmak için Ankara’ya gitti. Genel Başkan Yardımcıları Tezcan ve Torun’la görüşen partililer, listede görmek istedikleri söyledi. Genel başkan yardımcılarının, “Genel başkanımız mevcut hangi vekillerle çalışacak henüz bilmiyoruz. Buna bizzat kendisi karar verecek. Eğer çalışmayacağı isimler olursa biz de yaptığımız çalışma neticesinde önerilerimiz olacak” dedi.

'2. BÖLGEDE BÜYÜK HAREKETLİLİK'
Aynı zamanda CHP İzmir 2. bölgeden milletvekili seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  adaylık başvurusu yapmayan Zekeriya Temizel’in ve İYİ Parti’ye geçen Aytun Çıray’ın yerine gelecek isimler merak konusu. 2. bölgeden vekil seçilen Kamil Okyay Sındır, Zeynep Altıok, Atilla Sertel ve Mustafa Balbay’dan birinin de aday gösterilmemesi durumunda ikinci bölgede en az 4 isim değişmiş olacak.

'1.BÖLGE KARIŞIK'
CHP’nin İzmir 1. bölgeden 7 milletvekili bulunuyor. Mevcut milletvekillerinin hangisinin çizik yiyeceği hangisinin yola devam edeceği merak konusu.