Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem öncülüğünde 26 mahalle muhtarının sorunlarını dinlemek için dün bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar,  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçıh Koçyiğit , İlçe Nüfus Müdürü Halime Kılınç, PTT Müdürü Şengül Yanık, İlçe Tarım Müdürü Levent Yöntem de katıldı.

KRİZ ÇIKARDI
AK Parti’nin düzenlediği toplantıya devlet kurumlarının en üst düzey memurlarının toplantıya katılması kriz çıkardı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar bu duruma çok sert tepki gösterdi. Kırkpınar, “AKP ilçe başkanı muhtarlarla toplantı düzenliyor. İlçedeki devleti temsil eden kurumların müdürleri de orada hazır oluyor. Bu olacak şey mi? Türkiye parti devleti mi? Bu çok tehlikeli bir şey. Eminim o toplantıya katılan müdürler rahatsız olmuştur. Belediye Başkanının katılması elbette doğal ancak diğerlerinin orada ne işi var?” dedi.

BİZ ÇAĞIRSAK BİR TANESİ GELMEZ!
Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti:

“657 numaralı devlet memurları yasası çok açık. Devlet memurları siyasi partilerin etkinliklerine katılamaz. 125/D-O maddesine bir baksınlar. Bu gidiş hiç iyi değil. Bazı muhtarlarımız bile durumdan rahatsız olmuş. AKP’nin ilçe başkanı bir de, ‘Eğer sıkıntınız olur da yapmazlar bize haber verin’ diye laflar söylemiş! Aklınca parmak sallıyor. İYİ Parti’nin herhangi bir ilçe başkanı böyle bir toplantı düzenlese, ilgili müdürleri davet etse bir tanesi gelmez! Türkiye bir parti devleti değildir. Cumhuriyettir. Bu durum asla kabul edilemez” dedi.