Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediye Meclisi Ekim ayı son oturumunda ilginç bir tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Metin Yaşar 2021 yılı mali görüşmesinde yaptığı ‘meclis düşer’ çıkışına CHP’den tepki geldi.

AK PARTİLİ YAŞAR’IN ÇIKIŞI, MECLİSİ GERDİ
AK Partili Yaşar’ın  “Cumhur ittifakı olarak bütçeye hayır dersek, Meclis düşüyor. Önümüzdeki yıl için size bir şans daha veriyoruz. İçimize sinmese de bu bütçeye olumlu oy veriyoruz” sözlerinden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “ Cesaret edemezsiniz” yanıtını verdi. 

EN AZ 20 MECLİS ÜYESİ ÇIKARIRIZ
CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, olası bir meclis düşmesinde seçimlere hazır olduklarını belirterek, “Bütçeye ret oyu kullanabilirler, haklarıdır. Bu durumda meclis düşer, seçim gidilir. Biz her zaman seçime hazırız. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Örgütümüz dimdik ayaktadır. Mevcut sonuçtan çok daha iyi bir netice alacağımıza inanıyorum. En ez 20 meclis üyesi çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.
Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde; Başkan Karakayalı ile birlikte 15 CHP’li, 14 AK Partili, 3 de MHP’li meclis üyesi görev yapıyor.

MECLİS DÜŞERSE NE OLACAK?
Meclisin düşmesi durumunda YSK’nın belirlediği takvim çerçevesinde sadece belediye meclis üyelerinin belirlenmesi için seçim yapılıyor.