GÜNDEME BAKIŞ – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün gün boyu depremde yıkılan binaların yerine yapılan evlerin yapıldığı alanları tek tek gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurum, incelemeleri sırasında depremde evinin yıkıldığı belirten Gülnaz Gönülçalan isimli vatandaşla sohbet etti. Gönülçalan, “O kadar memnun ki…Size çok teşekkür ediyorum. Önce CHP’li idim. Yanlış anlamayın. Politika yapmıyorum. Sözünüzün arkasında durduğunuz için teşükkür ediyoruz. Eşyalarımızı verdiniz. İşimizi idare ettiriyoruz. Sözünüzün arkasında duruyorsunuz. Yaptığınız işi bitiriyorsunuz. Bu bizim çok hoşumuza gidiyor. Cumhurbaşkanımıza selamlar” dedi.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Bakan Kurum ise, “Şuanda inşaat halinde olan bu noktalarda Ağustos ayı itibariyle konutlarımızı etap etap teslim etmeye başlıyoruz. Ağustos’un sonu itibariyle bitecek. Eylül ayında vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Deprem ekim ayında oldu. Türkiye İzmir için ağladı. Burada günlerce İzmirlilerin yarasını sarmak üzere çalışmalar yaptık. Bitine kadar sözümüzünü arkasındayız” dedi.

AK Partililer bu anın görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ da videoyu paylaşan isimler arasında yer aldı. Dağ, “Her daim milletimizin yarasına derman, derdine ortak olduk. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çabalarken gücümüzü milletimizin hayır dualarından aldık. Bize milletimizin teveccühü yeter” dedi.